nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Munar no pensa contestar a Matas fins que reuneixi la direcció d'UM

En el PP esperen resignats però asseguren que «no tiren la tovallola»

La presidenta d'Unió Mallorquina, Maria Antònia Munar, no té intenció de contestar de forma definitiva a l'oferta realitzada pel líder del PP balear, Jaume Matas, fins que no s'hagi reunit l'Executiva del seu partit, un encontre que previsiblement tindrà lloc demà.

A la reunió que es dugué a terme entre ambdós dijous passat, Munar rebutjà la possibilitat d'un pacte global amb el PP i comunicà a Matas la decisió d'UM de pactar a Cort amb el PSOE i el Bloc i convertir la socialista Aina Calvo en batlessa. Tot i això, les dues parts es comprometeren públicament a deixar oberta la porta per acordar un pacte per al Govern i el Consell de Mallorca durant aquesta setmana.

Malgrat tot, la mateixa Munar ja ha comunicat a les bases del partit que el pacte amb l'esquerra també està decidit a la resta d'institucions i des de la formació només es treballa i negocia en aquest sentit. La presidenta d'UM, però, es comprometé amb Matas a estudiar la seva oferta i vol que sigui la direcció del partit la que ratifiqui ara la decisió de rebutjar-la i continuar amb unes negociacions amb l'esquerra que ja es troben molt avançades.

Per la seva banda, en el PP esperen la resposta de Munar amb absoluta resignació, tot i que un dels seus vicesecretaris generals, Jaume Font, assegurà ahir que el seu partit «mai tira la tovallola». «Estam fent les passes que hem de fer per intentar arribar a un pacte, i si s'aconsegueix bé, i si no, també», afegí Font sobre les negociacions amb els de Munar.

Diverses fonts del PP consultades ahir desconeixien si durant la jornada es faria arribar a UM la proposta d'acord programàtic que Matas assegurà dijous que donaria de forma desenvolupada. Alguns apuntaren, com a mostra de pessimisme, la possibilitat que no s'arribi a oferir res més.

Des de Madrid, el secretari general dels populars, Àngel Acebes, tampoc no mostrà ahir cap símptoma d'optimisme respecte a les Balears després de la reunió mantinguda del comitè de direcció del partit. «No existeix, ni s'ha aconseguit, cap acord que pugui ser definitiu», constestà sobre la conformació de governs a les Illes Balears i a les Canàries.

Acebes va insistir en el fet que «s'ha de tenir paciència i prudència» perquè «encara no ha arribat el moment» de poder comunicar qualsevol avanç.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris