muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

La recollida selectiva orgànica començarà a funcionar per juliol

Se'n farà una prova pilot a la barriada de Crist Rei aquest estiu

La recollida selectiva de matèria orgànica començarà a funcionar a Inca a partir d'aquest mes de juliol, segons han informat fonts municipals.

L'Ajuntament té previst posar-ne en marxa un pla pilot a la barriada de Crist Rei, per veure el funcionament dels contenidors corresponents abans d'instal·lar-los a la resta de la ciutat. La idea de l'Ajuntament, tal com ja es fa a la resta de la comarca del Raiguer, és separar la matèria orgànica dels altres residus per contribuir així a la millora del medi ambient, i per reduir el cost de la incineració.

Es calcula que del fems que habitualment produeix una família, gairebé la meitat és orgànic i la resta, rebuig. Per això si només es du el rebuig a la incineradora, el cost del rebut baixarà de manera notable.

La Sala té previst instal·lar un contenidor de color marró devora la resta de contenidors verd. Dels nous, se'n distribuiran més de 700 per tot Inca, amb capacitat de 240 litres cada un. A més, s'ubicaran 150 contenidors de matèria orgànica en sòl rústic.

Si la prova pilot a la barriada de Crist Rei funciona correctament, l'Ajuntament té pensat estendre'n el servei a la resta de la ciutat, probablement aquest setembre. Abans, es durà a terme una campanya informativa porta per porta, amb tríptics, una carta informativa del batle, Pere Rotger, i imants per recordar el funcionament del sistema.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris