algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

Les cales verges mostren la seva pitjor imatge en plena temporada turística

Els racons més bells i menys concorreguts sovint estan oblidats per l'Administració

Són cales i platges verges sovint allunyades de la massificació dels arenals amb xibiu, gandula i ombrel·la i venda ambulant de fruita. Són indrets habitualment menys concorreguts i, tal vegada per aquest fet, els primers a ser oblidats per les administracions competents, generalment l'ajuntament de torn.

Ja ben començada la temporada turística, algunes cales i platges de la comarca de Manacor mostren una imatge que està molt lluny d'aquella que es ven en les postals o a les fotografies de les fires turístiques. Dos exemples d'això els podem trobar a la platja de cala Mitjana (Artà) o a cala Brafi de Portocolom.

Aquests dos indrets no passen un dels seus millors moments. Hi ha tota classe de brossa escampada pel paratge. Bosses de fems, ampolles de refrescs, gandules, sabates, ferros rovellats... Així ho han denunciat alguns veïns, que es mostren descontents amb la situació actual d'aquesta zona.

El cas de cala Mitjana és especialment delicat perquè des de fa deu anys ningú no en té cura de la neteja i del manteniment. Els veïns es queixen de la deixadesa i l'abandó que mostren l'Ajuntament i el Govern envers aquest indret tan especial, que fou declarat Parc Natural de Llevant l'any 2001. L'actual Govern ho anul·là, restringint el parc a les vies públiques.

Actualment, a la zona d'arena s'hi poden reparar ampolles de plàstic, barques abandonades o complements de bany, mentre que a la zona del pinar hi ha una acumulació de fems de gran diversitat, sota un cartell que anuncia que està prohibit deixar-hi escombraries. A més d'això, la carretera d'accés està en molt males condicions. Aquesta situació, a banda de ser desagradable, és perillosa per als banyistes i per aquells que vulguin gaudir del paratge.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris