algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Set consistoris de la Part Forana queden a les mans de governs en minoria

En les eleccions de 2003 n'hi hagué cinc casos i en tres s'acabà amb moció de censura

Els plens que tingueren lloc dissabte a Alaró, Binissalem, Campanet, Costitx, Llucmajor, Sineu i Vilafranca deixaren un total de set consistoris amb governs en minoria. Fa quatre anys, el 2003, foren només cinc els ajuntaments que hi quedaren i sols a Capdepera i a Felanitx el PP acabà la legislatura governant en minoria. A Muro, Maria de la Salut i Esporles hi hagué mocions de censura.

L'augment de governs en minoria és major als pobles de la comarca d'Inca, on el 2003 sols n'hi havia dos i ara n'hi ha quatre. En alguns indrets, com Alaró o Binissalem -governats pel PP en minoria-, la formació de majories depèn del PSM. El coordinador de l'àrea municipal d'aquest partit, Antoni Rodríguez, no descartà que en un futur es pugui arribar a acords que acabin perfilant nous pactes progressistes. «En aquests pobles no han bastat els 15 dies per formar majories, però no descartam que sigui possible més endavant», recordà. Rodríguez explicà que, a més, en el cas de Campanet posaran un recurs davant de la Junta Electoral Central després que la Junta de Palma no hagi admès un vot municipal d'un resident a l'estranger que sí votà a les eleccions insulars i autonòmiques. «Aquest vot, que sabem que és per al PSM, faria que aquest partit passàs de quatre regidors a cinc a Campanet. No serveix per assolir la majoria absoluta, però potser permetria acostar posicions amb el PSOE local, que passaria a tenir tan sols dos regidors», explicà. Per altra banda, en indrets com Sineu no es descarta que l'únic regidor d'UM acabi donant suport al govern en minoria de Josep Oliver (PP).

A Pollença, on governaran en coalició i majoria UM-UNPI, PSOE i PSM encara es negocien àrees de gestió per acabar de seduir el regidor del PSM, Gabriel Cerdà, perquè formi part del govern.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris