muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Antich veu amb «molt optimisme» la consecució del pacte amb UM

Espera que aquesta setmana es comencin a tancar a Govern i Consell

Optimisme però amb moderació. Aquesta és la impressió que intentà transmetre ahir el líder del PSIB i aspirant a la presidència del Govern, Francesc Antich, respecte a la possibilitat ferma de tancar els propers dies un pacte amb UM i el Bloc en l'àmbit autonòmic i insular després d'haver tancat el de Palma. El socialista assegurà que els dirigents del seu partit són «molt optimistes» i esperen que la setmana vinent ja es pugui anunciar la consecució d'acords.

Acompanyat per l'aspirant al Consell del seu partit, Francina Armengol, el candidat del PSIB acudí a la constitució de l'Ajuntament de Palma, que convertí en nova batlessa la també socialista Aina Calvo. Després del ple, Antich apuntà que confia que la propera setmana es puguin anunciar novetats de la resta de possibles pactes amb UM i el Bloc.

«Les negociacions van molt bé», recalcà l'aspirant a la presidència del Govern. Les paraules d'Antich arribaven després que tant el comitè federal del seu partit com la presidenta d'UM, Maria Antònia Munar, hagin donat per gairebé tancats els acords per al Govern i el Consell. El socialista recordà que el seu partit encarà les negociacions amb el Bloc i UM amb l'objectiu d'aconseguir un pacte global, deixant entreveure així que l'acord de Palma hauria de ser el primer dels tres inclosos en el mateix paquet.

Un acord global que donaria les presidències dels tres principals governs -autonòmic, Consell i Cort- als socialistes i que integraria en aquests executius UM i el Bloc. En aquest context, el socialista evità fer cap valoració sobre l'oferta que realitzà dijous el president del PP, Jaume Matas, a la presidenta d'UM, Maria Antònia Munar, per assolir un pacte a Govern i Consell. Segons s'acordà, Matas hauria de fer arribar demà una proposta concreta a UM, que aquests haurien de respondre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris