muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

El nacionalista Guillem Bernat (UM) recull la vara de la batlia, que cedirà al PSOE l'any 2009

Demanà un vot de confiança pel pacte de govern

El nacionalista Guillem Bernat i Ferrer (UM) va assumir ahir la batlia de l'Ajuntament de Sóller fins al mes de juny del 2009, quan haurà de lliurar el càrrec a Josep Ll. Colom (PSOE) en virtut del pacte subscrit entre Unió Mallorquina i els partits d'esquerra (PSOE, Entesa i Progressistes). La sala de plens de l'Ajuntament de Sóller no va poder acollir tota la gent que volia assistir a la sessió d'investidura i el públic va arribar a omplir fins i tot l'adjacent sala de batlia. La mesa d'edat va estar formada per dos regidors del PSOE, Antoni Femenias, que la va presidir com a edil major, i Àgueda Quiñonero, la més jove. Els únics candidats al càrrec van ser el fins ara batle del PP, Carles Simarro, i el mateix Bernat, ja que els altres grups varen proposar aquest com a primer edil i el confirmaren minuts després amb els seus nou vots, un més que els vuit del Partit Popular. El nou batle, visiblement emocionat, després de rebre la vara de mans del president de la mesa d'edat va dedicar el moment al seu pare, de qui va dir que li havia inculcat els valors de la democràcia. Així mateix va demanar per a aquesta nova edició del Pacte de Progrés (que va anomenar Pacte per Sóller) «un vot de confiança dels ciutadans».

Guillem Bernat va assegurar en el seu discurs que el seu primer objectiu com a batle és fer de Sóller una ciutat «més humana i més acollidora» i que «l'atenció al dia a dia tendrà prioritat sobre els grans projectes», atenent especialment les «necessitats bàsiques dels ciutadans en els camps social, cultural, econòmic o mediambiental».

També va estendre una mà a l'oposició afirmant que «comptarem amb vosaltres per aconseguir un Sóller més participatiu, en el qual el govern no es basarà mai ni en la força ni en el poder, sinó en el servei als ciutadans».

En les curtes intervencions dels altres grups, els membres del nou pacte de govern van destacar «la confluència programàtica que permeté l'acord i la voluntat de canvi expressada per les urnes», mentre que el PP va reafirmar una vegada més el seu convenciment que el pacte «no representa la voluntat dels sollerics».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris