algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

El nou batle Jaume Vila acaba amb l'hegemonia conservadora al Consistori

La Valldemossa que Volem, UM i el GIV desplaçaren ahir el Partit Popular a l'oposició

Ha arribat l'hora del canvi a Valldemossa. L'hegemonia conservadora del Consistori valldemossí en la pràctica totalitat de la història democràtica de l'Ajuntament va acabar ahir passat el migdia, amb l'elecció de Jaume Vila, candidat de La Valldemossa que Volem, com a batle d'un dels municipis més emblemàtics de la Serra.

Vila va aixecar la vara de batle gràcies al suport d'Unió Mallorquina (UM) i del Grup Independent de Valldemossa, un acord aconseguit in extremis ahir de matinada.

Precisament tota l'atenció se centrava ahir en Nadal Torres, portaveu del grup independent, que ha negociat durant les darreres setmanes amb el PP, d'una banda, i amb els partits de centreesquerra de l'altra. En el seu discurs, ja ho remarcà: «Als del PP els he de dir que ha estat una decisió difícil; no tenc res en contra seu». Per l'independent, el més important és que es construeixin una residència i habitatges socials. Segons l'acord obtingut entre les tres formacions, Jaume Vila (VV) serà batle dos anys; Francesc Mulet (UM), un i Nadal Torres (GIV), durant el darrer.

Expectació
El ple extraordinari per a la constitució de l'Ajuntament va tenir lloc en mig d'una gran expectació. El nou batle progressista, que va rebre la vara de l'històric Joan Muntaner, va posar en relleu que el pacte representava el sentit del 57 per cent dels votats. «En aquest pacte, no hi destaca l'objectiu personal de ningú. El pilar de la nostra gestió serà la transparència informativa: no tindrem res a amagar».

Francesc Mulet va admetre que els resultats d'UM no havien estat bons en aquestes eleccions, «però això ens anima a continuar treballant amb més força. En tot cas, el resultat d'aquest pacte serà positiu».

Franscesc Boscana, que substituïa Muntaner com a candidat popular, es va mostrar «decebut d'aquesta unió per desplaçar la força més votada» i, igual que Feliu Bauzà, va retreure a l'independent que tenia un pacte preelectoral amb el president electe Jaume Matas. «Hi havia hagut converses, però jo he de tenir fidelitat al meu grup», va declarar Nadal a aquest diari.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris