algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Pastor demana un «gran» acord a l'oposició per aconseguir ajudes del Consell i el Govern

Llodrà (Esquerra) mostrà les ulleres de Garanya com a símbol del retorn d'un republicà a la Sala

Antoni Pastor (PP) sap que el color polític que governarà Manacor aquest mandat no tindrà res a veure amb el de les administracions supramunicipals. Per això, aprofità el seu discurs d'investidura com a batle per demanar «un gran acord entre totes les formacions per aconseguir finançament per a infraestructures». «Esperam que el Consell i el Govern entenguin que som un municipi diferent», afegí.

Catalina Julve (ALM-UM) i Miquel Àngel Grimalt (ALM-UM) recolliren la idea llançada per Pastor i coincidiren a assenyalar que «no dubti que treballarem per tot allò que sigui bo per a Manacor».

Minuts abans, Antoni Pastor havia estat elegit batle de Manacor per segon mandat consecutiu, amb els vots dels 10 edils del seu partit i dels dos d'AIPC. En el ple només hi va haver dos candidats, Pastor i Catalina Julve, ja que el PSOE i la coalició PSM, Esquerra i Verds, declinaren presentar Júlia Roman i Sebastià Gayà respectivament perquè «havíem fet un bon projecte de pacte per a Manacor» que elevava Julve a la batlia els quatre anys i que no prosperà per la negativa final d'AIPC de donar-li suport. Així, els nou regidors de l'oposició votaren Julve com a batlessa, seguint l'esperit del pacte de progrés.

En la sessió destacà el retorn del primer regidor republicà a la Sala després de l'afusellament d'Antoni Amer, Garanya l'any 1936. L'edil d'Esquerra, Joan Llodrà, ha estat l'elegit per tenir-ne aquest honor i ho féu palès en el ple en treure un estoig amb les ulleres del batle Amer, mentre prenia possessió del càrrec. El 2003, any en què Esquerra no hi aconseguí representació, la filla d'Amer, Dora, havia expressat el seu desig que les ulleres fossin presents en el ple quan un republicà tornàs a la Sala. Ha estat 70 anys després.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris