muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

L'import dels bitllets d'Air Madrid no es podrà cobrar fins el 2009

La proposta ha de ser aprovada pel jutge i després «esperar un any»

L'administració concursal que gestiona la insolvència d'Air Madrid, companyia propietat de José Luis Carrillo, ha advertit que els més de 60.000 viatgers afectats pel seu tancament no rebran fins l'any 2009 el primer pagament dels seus bitllets, en el cas que s'aprovi la proposta anticipada de conveni de l'aerolínia.

El Jutjat Mercantil número 5 de Madrid va admetre a tràmit aquesta proposta dels antics gestors d'Air Madrid, que suposaria el pagament de devers 30 milions d'euros per als clients de l'aerolínia, segons estimacions fetes a Efe per fonts jurídiques.

Tanmateix, els administradors concursals han destacat que «l'adhesió és un acte voluntari» de cada un dels passatgers i que si es pronuncien a favor del conveni, aquesta circumstància «no significa el cobrament immediat de l'import del bitllet».

Perquè aquest pagament es produeixi, la proposta de l'empresa -que té un forat patrimonial superior a 30,87 milions d'euros- ha de ser aprovada pel jutge i «s'ha d'esperar un any», fins que es produeixi el primer pagament per als passatgers que no pogueren viatjar amb l'aerolínia per la cessació d'activitats, el passat 15 de desembre.

El pla de reintegrament proposat pel president d'Air Madrid, José Luis Carrillo, permet el pagament per als viatgers que no pogueren «ser recol·locats» posteriorment en vols del Ministeri de Foment o de la companyia Air Comet, un any després d'aprovat el conveni.

També preveu començar a pagar altres creditors en trams successives des del tercer al cinquè any (de 2011 a 2013), fins a un màxim de 48,67 milions d'euros.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris