nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

Un estudi preveu que la calor extrema d'estiu s'allargui 40 dies

La pujada de graus, pel canvi climàtic, afectarà de ple Balears

Un estudi publicat ahir per la revista nord-americana Geophysical Research Letters vaticina que els dies de calor extrema d'estiu augmentaran una mitjana d'entre 30 i 40 dies a l'any a les comunitats de Balears, País Valencià, Catalunya, Múrcia i la costa atlàntica andalusa. Segons aquesta mateixa investigació referida a les repercussions que pot provocar el canvi climàtic a 21 països d'Europa, Àsia i Àfrica, si les emissions de diòxid de carboni continuen al ritme actual, el nombre de dies extremadament càlids s'incrementarà un 200 i un 500 per cent a l'any. Per contra, l'estudi indica que si aquestes emissions es reduïssin, l'augment dels dies en què la calor assoleix llindars perillosos per a la vida humana pujaria com a màxim en els dies considerats d'extrem perill per a la vida humana dins l'àrea mediterrània, encara que França serà el país que més notarà aquesta pujada dels mercuris.

Pel que fa la resta de Comunitats, també es produirà un allargament de fins a devers 20 dies de la durada d'un estiu definit per aquesta investigació d'«extremadament càlid».

Així, els autors de l'estudi recorden que l'onada de calor de l'estiu de 2003 provocà 15.000 morts a França i devers 3.000 més a Itàlia.
Els investigadors alerten que fenòmens com aquella onada de calor cada vegada seran més freqüents a causa de les concentracions de diòxid de carboni. Així mateix, han remarcat que les temperatures més altes de l'estiu, que ara es concentren en dues setmanes, seran les temperatures típiques dels dies més freds d'aquesta estació de l'any.

Finalment, a més del risc per a la salut humana, aquesta pujada de temperatura també implicarà conseqüències negatives per a l'economia, segons revela el mateix estudi esmentat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris