algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Un submarinista de 22 anys mor ofegat a la Colònia de Sant Pere

El cos de Gabriel Forteza fou trobat a 12 metres de profunditat

80852

Gabriel Forteza tenia 22 anys i era un jove molt conegut i estimat a Artà.

A.BASSA.

Gabriel Forteza Genovart, de 22 anys d'edat, va ser trobat mort ahir de matinada en aigües de la Colònia de Sant Pere (Artà), on havia practicat pesca submarina a pulmó durant l'horabaixa. La recerca i rescat del cadàver es perllongà diverses hores. La víctima sortí a pescar a pulmó lliure dijous horabaixa i elegí Ca los Cans, a la Colònia de Sant Pere, per als seus descensos submarins. Varen passar les hores i Gabriel Forteza, un experimentat submarinista, no sortia de l'aigua. Quan arribà la nit, la seva família s'alarmà i l'operatiu d'emergència es posà en marxa a les 22.00 hores, coordinat per la Guàrdia Civil. Policia Local, Protecció Civil i submarinistes del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) començaren a rastrejar la platja, però l'absència de llum solar va dificultar la recerca.

Quan faltava un quart per a les onze de la nit, els bussejadors de la Guàrdia Civil localitzaren la boia de Gabriel Forteza, i a partir d'aquell moment el rastreig se centrà en aquella zona. Les esperances de trobar amb vida el desaparegut s'esfumaren quan els GEAS varen localitzar a devers dotze metres de profunditat un cos que resultà ser el del submarinista.

El jutjat de guàrdia de Manacor i el centre d'emergències de l'112 foren informats de la troballa, i s'envià a la Colònia un psicòleg per atendre els familiars, que estaven completament enfonsats. Avui dematí era previst que es practicàs l'autòpsia al mort, per aclarir quines foren les circumstàncies exactes de la seva mort. La Benemèrita sospita que Gabriel Forteza es trobà indispost en una de les seves immersions i ja no pogué sortir a la superfície. La notícia de la mort del jove es va estendre ràpidament per la Colònia i per Artà, on Gabriel i la seva família són molt coneguts i estimats.

La commoció era absoluta entre els amics i familiars del jove submarinista, que ahir no s'explicaven què li havia pogut podia pogut passar, ja que era considerat un expert en la matèria.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris