algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

El programa que negocia UM i l'esquerra inclou més tren i llibres de text gratuïts

L'acord preveu suspendre llicències a la façana marítima i retornar les competències urbanístiques al Consell

El programa de govern que actualment estan negociant UM i l'esquerra -PSIB i Bloc- inclou compromisos ja consensuats com la gratuïtat dels llibres de text, l'arribada del tren a Alcúdia i a Artà, l'ampliació del dic de l'Oest de Palma i l'aturada de nous creixements residencials i turístics vinculats a camps de golf. També se suspendran les llicències de la urbanització de la façana marítima de Ciutat i s'iniciaran negociacions per fer-hi un gran parc públic. Si finalment es tanca l'acord, es donarà prioritat al tramvia, s'estudiarà fer una línia de tren pel Migjorn, es reforçarà el departament de disciplina urbanística del Consell i, com ja informà ahir aquest diari, es paralitzaran cautelarment les obres de Son Espases.

El document inclou la gratuïtat dels llibres de text i fer real a les famílies el cost zero a l'ensenyament obligatori dels centres concertats. També es garantiran ingressos econòmics mínims a totes les persones grans. En matèria lingüística, es revisarà tota la normativa que no s'ajusti a la Llei de normalització i al Decret de mínims i s'establirà un pacte per la llengua que impedeixi futures actuacions sense consens. Així mateix es preveu un acord amb l'Estat per a la cogestió aeroportuària i la supressió de tots els delegats insulars i portaveus del Govern a les illes menors.

En matèria legislativa, s'inclou la redacció o modificació d'una desena de lleis. Concretament, es preveu el desplegament de les iniciatives del nou Estatut, entre les quals la que crearà l'Agència Tributària pròpia; l'elaboració d'un nou projecte de llei de Règim Especial Balear, l'aprovació d'una llei del sòl, d'una del paisatge i d'una de barris, a banda de l'elaboració d'una nova llei de l'ens públic de radiotelevisió. A més, es modificarà la Llei de finançament dels consells; la de capitalitat, per tal de retornar la competència d'urbanisme al Consell; la de camps de golf i lade la dona. També es modificarà el reglament del Consell.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris