algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Cirer plega de la batlia després de 16 anys de majoria conservadora a Cort

Nadal justificà ahir a la militància d'UM de Palma el suport a la candidata socialista

Catalina Cirer plega avui mateix de la batlia de Palma. La seva partida suposa el tancament de setze anys de majoria conservadora a Cort, alhora que representa la incorporació del Pacte de Progrés a la capital balear. Les setmanes de dol viscudes a la primera institució de Ciutat donen pas ara a un nou període carregat d'esperances per uns i ple d'incerteses per altres. Cirer buidà ahir el despatx que a partir de dilluns ocuparà la socialista Aina Calvo. Ella liderarà el nou govern de Palma que, ajuntat al voltant de l'«Acord per a la governabilitat i el futur sostenible de la ciutat de Palma», unirà durant quatre anys PSOE, Bloc i UM amb l'objectiu de «garantir la governabilitat i un futur de progrés, d'avenços i de modernitat».

I mentre que la batlessa en funcions s'acomiadava dels seus, el candidat nacionalista Miquel Nadal justificava ahir horabaixa davant la militància d'UM-Palma la decisió del seu partit de votar Calvo com a nova batlessa de Ciutat. Nadal fou rebut a la seu d'UM en el carrer del Sindidat per devers 200 militans que li dedicaren prop de deu minuts de tancada ovació. El candidat nacionalista explicà els acords signats entre les tres forces polítiques, del qual manifestà que «es tracta d'un bon acord». No obstant això, Nadal no aclarí als seus com quedarà finalment el repartiment d'àrees a l'Ajuntament ni si ell mateix participarà de l'equip de govern o, com ja s'ha dit, assumirà únicament les responsabilitats de regidor. En aquest sentit, convé recordar que el representant d'UM a Cort manifestà durant tota la campanya de reclamar la batlia per ell en el cas que es requerís un pacte amb la formació nacionalista que lidera Maria Antònia Munar.

Nadal es declarà un home «fidel» al seu partit i assegurà que seguirà fent feina per Palma. Alhora, destacà que l'acord programàtic subscrit ahir mateix amb el PSOE i el Bloc compleix les prioritats plantejades per Unió Mallorquina. Però tornant a l'epicentre de l'acció, l'Ajuntament de Palma, ahir fou un dia de comiats. Tots els tinents de batle i regidors s'acomiadaren dels seus respectius equips. Així es pogué veure Pedro Sierra, Begoña Moragues, José Manuel Sierra, María José Frau o Javier Rodrigo de Santos donar maneta i besades en una darrera jornada plena d'emotivitat. Cirer, somrient, ficà dins capses tots els papers acumulats al llarg de quatre anys. Alguns partiran a la paperera, d'altres viatjaran al seu despatx de l'oposició a Cort.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris