lluvia ligera
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

El Bloc tindrà Cultura, Habitatge, Serveis Socials i Participació a Cort

Controlaran un 10% del pressupost i Grosske serà tinent de batle

Les negociacions per garantir un pacte a l'Ajuntament de Palma que faci batlessa la socialista Aina Calvo arriben a la recta final. Després que PSIB i UM haguessin negociat dimecres les àrees que controlaran els de Maria Antònia Munar, ahir es començaren a perfilar les que gestionarà el Bloc. En un principi, tendria Serveis Socials i Participació Ciutadana, i Cultura i Patrimoni semblen segures, a les quals es podria sumar també la d'Habitatge. En total serien tres àrees que actualment manegen un pressupost de 82'6 milions d'euros, aproximadament un 10% del total, i de les quals depenen diversos patronats i fundacions. La Regidoria de Serveis Socials i Participació Ciutadana tendria un pressupost de 21'5 milions i en dependrien dos patronats amb poc pes. La Regidoria de Cultura i Patrimoni estaria dotada amb 9'2 milions i controlaria la Fundació Pilar i Joan Miró. Finalment, la d'Habitatge, si acaba en mans del Bloc, tendria una dotació de 23'4 milions i el Patronat Municipal d'Habitatge, amb cinc milions més.

Per gestionar aquestes tres àrees, els dos regidors del Bloc podrien disposar d'un regidor no electe i, a més, obtendrien una tinença de batlia. En principi, Eberhard Grosske seria el tinent de batle i gestionaria o bé Habitatge o bé Serveis Socials i Participació Ciutadana; mentre que Nanda Ramon duria Cultura i Patrimoni. El regidor no electe seria José Manuel Gómez. El Bloc controlaria àrees més vistoses que UM -Medi Ambient, Esports i Joventut i Promoció Econòmica- però amb molta menys dotació, ja que els de Munar gestionaran un 31% del pressupost, el triple que la coalició d'esquerres. UM faria regidor no electe el número tres, Mateu Cañelles. Si les negociacions arriben a bon port, els socialistes es quedarien amb la resta de Cort, començant per la batlia, que serà per a Aina Calvo. Les regidories d'Urbanisme, Hisenda, Sanitat i Consum, Trànsit i Transports, Turisme, Funció Pública, Seguretat Ciutadana, Infraestructures i Educació completarien l'organigrama del PSIB.

En total, gestionaran un pressupost de 480 milions d'euros, gairebé un 60% de tota la dotació municipal, i sota les seves ordres hi haurà empreses públiques tan potents com l'Empresa Municipal d'Obres Públiques (EMOP), amb 104 milions d'euros de pressupost; l'Empresa Municipal de Transports (EMT), amb 47'8 milions; o la Societat Municipal d'Aparcaments (SMAP), dotada amb 30'2 milions d'euros. Per conduir aquestes àrees disposarien d'un regidor no electe, que s'haurà de sumar als 11 regidors electes que ja tenen.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris