nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

El PSOE i Independents acorden compartir la batlia de Son Servera

Avui es pot firmar el pacte progressista que inclouria UM i EV-ER

Si no hi ha sorpreses de darrera hora, avui es firmarà un pacte progressista a Son Servera després d'haver arribat a un acord el PSOE -5 regidors- i els Independents -3 edils- per compartir la batlia. Un acord que també inclourà UM i Els Verds-Esquerra, amb un regidor cadascun. El nou equip de govern estarà integrat per 10 membres mentre que a l'oposició estaran els 7 regidors del Partit Popular. Així hi haurà un canvi de govern després que els populars perdessin la majoria absoluta en aquestes eleccions. Ahir vespre estava prevista una reunió de tots els partits per tancar definitivament el pacte, que si no hi ha contra ordre, avui es farà públic.

Josep Barrientos (PSOE) serà el batle els dos primers anys i Antoni Servera dels Independents ho serà els dos darrers anys, tancant així el mandat. Les negociacions han anat per bon camí des del primer moment i les exigències primeres s'han anat rebaixant fins a arribar a un acord. Els Independents, que en aquest cas tenien la clau del govern, tindran el que havien sol·licitat. Quant a les àrees, el PSOE gestionarà Urbanisme, que quedarà en mans de Joan Riera. Margalida Serrano estarà al capdavant de Cultura, Patrimoni i Comunicació. Els socialistes també tindran Policia. Els Independents assumiran Medi ambient i Agricultura, que estarà durant els dos primers anys en mans d'Antoni Servera.

Josep Àlvarez serà responsable d'Hisenda i Festes, i Carme Nebot durà Turisme i Normalització Lingüística. Per la seva banda, la regidora Conxi Peña d'Els Verds-Esquerra assumirà l'àrea de Serveis Socials i Josep Mas d'Unió Mallorquina tindrà Obres i Esports. D'aquesta manera, tot apunta que avui es farà plenament efectiu el pacte progressista de govern a l'Ajuntament de Son Servera que tindrà com a batles el socialista Barrientos els dos primers anys i Servera, dels Independents, els dos darrers anys de mandat d'aquesta nova legislatura.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris