muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Balears se situa entre les primeres comunitats en donacions de sang

Tot i aquestes xifres, hi ha manca de reserves dels grups 0+ i 0-

L'elevat nombre d'extraccions de sang que s'han realitzat durant els cinc primers mesos d'enguany, que han arribat a 16.461, demostren, segons el Banc de Sang i Teixits i la Germandat de Donants de Sang de Mallorca, que «la Comunitat és una de les més solidàries de l'Estat». L'any 2006 les Balears ocuparen el sisè lloc en donacions de sang respecte a la resta de comunitats autònomes, tot i que «és necessari que continuïn augmentant». Precisament per aquest motiu, ahir se celebrà a Palma el Dia mundial del donant de sang, amb l'objectiu d'animar i encoratjar els ciutadans a fer donacions de manera més regular.

D'altra banda, i en un comunicat, el Banc explicà que a les Balears s'apliquen les tècniques «més avançades» per augmentar la seguretat i la qualitat de les transfusions. «A les Illes, cada bossa de sang donada reuneix les majors condicions de seguretat». En aquest sentit, i al llarg de la darrera dècada, s'ha produït una evolució «molt important» pel que fa a la introducció de tècniques capaces de detectar les malalties transmissibles per la sang a fi de poder evitar contagis per transfusió, ja que són sotmeses a diferents controls de qualitat.

Així, l'objectiu principal del Banc de Sang és, a més de vetlar per la seguretat dels donants, «aconseguir una major seguretat i qualitat en les transfusions».

Durant tot el matí d'ahir, l' autobús de la Germandat de Donants de Sang va ser a la plaça de Cort de Palma. La jornada va tenir com a lema «Avui no tens excusa! Vine a salvar 3 vides». El president de la Germandat, Llorenç Vallori, animà tots els ciutadans a sumar-se als més de trenta mil donantsque hi ha actius a Mallorca i superar aquesta xifra, ja que encara hi ha mancances d'alguns grups.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris