algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El PP manté «segrestada» la llicència per construir el palau de congressos

L'equip de govern de Cort es negà a concedir-la perquè no volien que se'ls acusàs de res

Una setmana després d'haver aprovat el polèmic projecte d'urbanització de l'àrea natural de les Fontanelles, l'equip de govern conservador de Catalina Cirer posà emperons a la concessió de llicència d'obres del futur palau de congressos de Palma. La decisió es prengué dia 6 de juny sota l'únic argument que ningú no els pogués acusar de res.Les setmanes posteriors a la celebració dels comicis de dia 27 de maig han estat especialment difícils per al PP. La pèrdua de la majoria absoluta a l'Ajuntament de Palma donà pas a un inexplicable «dol polític» del qual encara ara no s'han recuperat. Alhora s'han anat produint una sèrie de fets que han palesat certes presses per tancar assumptes polèmics. Així, dia 16 de maig, la Junta de Govern donà el vistiplau al polígon d'oficines del contructor, promotor i president del Mallorca, Vicenç Grande, a Son Ximelis, just enfront de l'estadi de Son Moix.

Dues setmanes després, dia 30 de maig, la mateixa Junta de Govern, ja en funcions, aprovà el projecte d'urbanització de les Fontanelles, on Aqua Màgica SL té previst construir un complex comercial i d'oci. L'estel de polèmica que arrossegaren amb dues decisions foren la causa que els conservadors decidissin «segrestar» la llicència d'obres del palau de congressos de Palma. Els seus promotors, una UTE encapçalada pel Grup Barceló, hauran d'esperar a la constitució del nou govern municipal per poder començar les obres. Mentrestant, l'àrea d'Urbanisme continua l'execució del projecte de reurbanització de la façana marítima.

La tinent de batle en funcions de Medi Ambient, Catalina Terrassa, explicà que la decisió es prengué «perquè no volíem que se'ns acusàs de res. Al cap i a la fi, es tractava d'un acte reglat sense contingut polític». Quant a les Fontanelles, Terrassa justificà l'acord perquè es tractava d'aprovar el projecte d'urbanització. Fonts d'Urbanisme precisaren que un intent de paralització de les obres suposaria haver de pagar indemnitzacions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris