algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

El PSIB ofereix a UM gestionar 250 milions d'euros de Cort, un terç del total

Els nacionalistes assumirien més pressupost que el que han controlat al Consell

69758

Si la proposta socialista tira endavant, Calvo rellevaria Cirer, amb el suport de Nadal i Grosske.

El PSIB llençà ahir una darrera oferta a UM per intentar tancar un pacte a Palma, que suposaria l'entrada dels nacionalistes a l'equip de govern, on gestionarien una tinença de batlia, tres regidories i un pressupost de 250 milions d'euros, un terç del total i més del que han controlat fins ara al Consell. La proposta, que el partit de Maria Antònia Munar creu «atractiva», implicaria que la batlessa fos la socialista Aina Calvo, sense alternar el càrrec amb el candidat d'UM, Miquel Nadal, que podria no entrar en el govern. Concretament, els socialistes ofereixen una tinença de batlia i les regidories de Medi Ambient; Esports i Joventut; i Promoció Econòmica i Ocupació. La primera regidoria té un pressupost de 48'4 milions i en depèn l'empresa pública d'aigües i clavegueram (EMAYA), amb 127'4 milions més. La segona àrea té una dotació de 40'7 milions i controla l'Institut Municipal d'Esports (IME), amb 19'4 milions més de pressupost. I la tercera gestiona cinc milions i l'Institut Municipal de Formació Ocupació i Foment (IMFOF), amb 7'5 milions més.

En total, els nacionalistes gestionarien àrees i empreses públiques importants, amb un pressupost de 248'4 milions, un 31% del total. La quantia és superior als gairebé 185 milions que gestionava UM fins ara al Consell, on controlava tota la institució excepte s'Institut. Al mateix temps, la formació podria disposar d'un regidor no electe, que no podria votar. Si s'acceptàs l'oferta, el candidat d'UM, Miquel Nadal, podria no entrar a l'equip de govern i mantenir-se com a portaveu del grup. Això obligaria a reestructurar les tres àrees en dues. Precisament Nadal no participà en la reunió que mantingueren ahir delegacions d'UM i del PSIB, liderades pels màxims responsables de cada partit, Maria Antònia Munar i Francesc Antich, i en la que sí hi era Calvo. La reunió podria haver servit per superar l'escull més important que ha sorgit fins ara en les negociacions, Palma, després que ni Calvo ni Nadal es mostrassin disposats d'entrada a cedir la batlia.

El Bloc, que després es reuní amb el PSIB per acabar de concretar el repartiment d'àrees, estava al corrent de la proposta. La formació de Munar considerà «bona» l'oferta perquè, tot i no implicar el relleu a la batlia, els permetria donar continuïtat a la tasca feta pel partit a Palma. UM l'analitzarà avui i intentarà que sigui millorada a l'espera d'una oferta del PP. Els socialistes, que tendrien la batlia i també la regidoria d'Urbanisme, destacaren la coincidència programàtica entre ambdues formacions i la garantia d'estabilitat que suposa l'entrada d'UM a l'equip de govern. Un partit que, segons aquests, tendria garantida l'estructura a Palma i podria créixer com a partit.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris