algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

El PSIB anul·larà el concert a les escoles del Parc Bit si governa

La direcció del centre manté que el procés compleix la legalitat

El PSIB manifestà ahir que anul·larà el concert a les escoles del Parc Bit en el cas que acabi governant durant aquesta legislatura, perquè considera que l'estratègia que ha emprat el PP per justificar el finançament públic d'aquests centres a través d'un concert «provisional», és una «irregularitat». És per això que el Partit Socialista impugnarà aquesta resolució en els tribunals. «Aquestes escoles no garanteixen les necessitats socials d'escolarització perquè puguin ser concertades», afirmà la portaveu d'educació del PSIB, Bàrbara Galmés.

En canvi, el director de la Fundació Educació i Família, institució que gestionarà aquests col·legis, Josep Maria Oliveres, justificà la «legalitat» del procés afirmant que existeixen sentències del Tribunal Suprem que han donat la raó a altres col·legis associats a la fundació, com és el cas d'un centre d'Astúries, duit als tribunals per la mateixa causa que, ara, es vol imputar als centres del Parc Bit de Balears.

A més, Oliveres, sense preàmbuls, manifestà que la concertació de les seves escoles es concedirà «automàticament» quan acabin les obres de construcció, d'acord amb uns terminis fixats a mitjan i a final del mes de juliol.

Sobre aquestes declaracions, Galmés replicà que per acollir-se al règim de concerts educatius, els col·legis tenen l'obligació de demostrar que el procés d'escolarització es fonamenta en condicions d'igualtat. Per la qual cosa la llei prohibeix determinades pràctiques «dissuasòries» que puguin excloure de les seves aules alumnat immigrant, amb un baix nivell socioeconòmic, amb necessitats educatives especials o amb poc rendiment educatiu, entre altres. Uns requistits que, segons el PSIB, topen amb el cobrament de determinades «quotes» o «donacions» de certes famílies per assegurar la plaça dels seus fills en aquestes escoles durant el proper curs acadèmic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris