lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Paraplègics balears acompanyaran les patrulles de la Guàrdia Civil

L' objectiu és concienciar dels perills de l'alcohol al volant

Una dotzena de persones paraplègiques o amb lesió medul·lar acompanyaran aquest cap de setmana els agents de la Guardia Civil a sis controls d'alcoholèmia que realitzaran en determinats punts de les carreteres de Mallorca. L'objectiu és conscienciar els conductors de les greus conseqüències que té conduir sota els efectes de l' alcohol. Així ho explicà el president de la delegació balear de la Federació Nacional d'Associacions de Paraplègics i Minusvàlids (Aspaim), Maties Bosch, en roda de premsa, per assenyalar que l'entitat participa en aquesta campanya estatal dins el marc de la nova iniciativa de la Direcció General de Trànsit (DGT). També varen assistir a l'acte els membres de la junta directiva de l'entitat, José Luis Aguiló i Guillem Fullana.

Els dotze voluntaris, que participaran en diversos controls que es duran a terme entre demà dematí i dissabte de matinada, són lesionats medul·lars i han estat víctimes directes o indirectes d'accidents de trànsit. Aquest cap de setmana, els voluntaris d' Aspaym advertiran de manera directa els conductors respecte de les conseqüències de ser imprudents a l'hora d'agafar el cotxe. «No corris, no beguis, no canviïs de rodes», és el lema triat per a aquesta campanya, en la qual els voluntaris no «pretenen fer pena als conductors» que aturin en els controls, sinó explicar-los els perills reals de combinar l'excés de velocitat amb el consum d'alcohol i altres substàncies estupefaents, com també de no adoptar altres mesures obligatòries de seguretat, com l' ús del cinturó.

A continuació, Bosch assenyalà que «ningú no parlarà de la seva experiència personal», i la finalitat del missatge és tan sols demanar que es tenguin en compte les consideracions i les recomanacions de la DGT, per recordar que més del 80% dels lesionats medul·lars ho són a causa d'un accident de trànsit i no sempre per motius propis, sinó per la imprudència d'altres persones que no anaren alerta.Aquest responsable de l'associació alertà no tan sols de «l'importantíssim» nombre de morts que hi ha cada any a les carreteres espanyoles, sinó dels «grans oblidats dels sinistres de les carreteres», les persones que hi sobreviuen però que després es veuen fermades a una cadira de rodes tota la resta de la seva vida.

Aguiló i Fullana varen considerar especialment «sagnants» els casos d'infants i adolescents que se'n veuen afectats per tota la vida, i en alguns casos perquè els seus propis pares no els posaren el cinturó de seguretat en el moment oportú, o perquè no anaven subjectes amb els dispositius especials destinats als menors dins els vehicles.En cada control, el voluntari de l'associació donarà al conductor un fullet informatiu de mesures de seguretat vial i li farà preguentes per a una petita enquesta, els resultats de la qual permetran avaluar més tard els resultats de la campanya.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris