nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
11°

L'hospital General dóna assistència bucodental a persones sense sostre

L'associació Zaqueo es farà càrrec de la despesa de les pròtesis

L'empresa Gestió Sanitària de Mallorca (Gesma) ofereix cobertura i atenció especialitzada d'odontologia a persones sense sostre, en la seva gran majoria toxicòmans de Mallorca, gràcies a un conveni que se signà ahir entre aquesta empresa pública i l'associació Zaqueo, una entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu l'acollida i l'ajuda de gent que pertany a aquests col·lectius i que no compta amb suport familiar.

Durant la signatura del conveni, el director gerent de Gesma, Rafael Romero, explicà que els especialistes de l' Hospital General «donen cobertura especialitzada tant en previsió com en manteniment i revisions periòdiques, previstes en la cartera de serveis de l'Ib-Salut».

Per mitjà d'aquest conveni, l'altra entitat, Zaqueo, es compromet per la seva banda a cobrir qualsevol prestació sanitària que entri dins la cartera de serveis, com ara la col·locació de pròtesis, segons les tarifes del Col·legi Oficial de Dentistes de les Balears, fins a un crèdit màxim de 150.000 euros.

Romero comentà que la pretensió del conveni és acostar l' assistència bucodental a les persones ateses per l'associació Zaqueo, devers cent vint, entre les quals destacà els toxicòmans, els immigrants i la gent sense sostre.

D'aquesta manera, va expressar la satisfacció per «l'avançament» que suposa dins el procés d'assistència dels col·lectius més desvalguts. «La millora bucodental du implícita una millora en l' alimentació i en els àmbits psicològic i de qualitat de vida en general», va remarcar.

Per la seva banda, la presidenta de l'associació Zaqueo, Catalina Cunill, agraí la posada en marxa d'aquest programa i el fet que els col·lectius més necessitats puguin accedir a les prestacions que ofereix l'Hospital General de Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris