nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín:

El pacte entre IxSP, PSOE i PSM es podria fer efectiu avui mateix

Si no sorgeix cap complicació, Joan Comes (IxSP) serà el batle

El pacte de governabilitat entre Independents per sa Pobla, PSOE i PSM ja podria estar signat avui mateix, ja que ahir vespre, sobre les 21,00 hores, els tres partits s'havien de reunir per arribar a un acord definitiu i, si no sorgien complicacions a darrera hora, el pacte «tripartit» ja es podria haver fet efectiu. Després de setmanes intenses de negociacions dilluns passat es va dur a terme una reunió de gairebé cinc hores de durada entre els tres partits en la qual s'arribaren a acords puntuals sobre el programa. Així, s'acordà que aquests acords es concretarien a un document escrit, ho analitzarien punt per punt i, en tenir-ho tot clar, signarien l'acord. Després ja es concretarien les àrees de govern que tindrà cada partit sempre que no sorgís cap complicació a darrera hora.

Malgrat que aquest cap de setmana passat semblava que les negociacions havien entrat en un punt mort, els tres partits coincidien a assenyalar que hi havia una bona predisposició entre ells per arribar a acords. Així, sembla que la reunió maratoniana de dilluns a vespre va ser productiva i s'hi acordà un programa en comú que ahir vespre s'havia de signar. Tot i això, sembla que les principals dificultats es troben en el repartiment d'àrees. El líder del PSOE, Lluís Socies, explicà que «encara falten àrees per repartir -fet que vol dir que ja se n'han repartit algunes- i alguns temes del programa com l'urbanisme». Socies també comentà que estan més tranquils després de tot el ressò mediàtic que aixecaren els resultats electorals a sa Pobla i que, en el cas que no s'arribàs a un pacte de governabilitat «des del PSOE estam disposats a donar suport extern als Independents per sa Pobla».

Per la seva part, Sebastià Gallardo (PSM) expressà la seva voluntat d'arribar a un pacte «equilibrat» i comentà que el PSM coincideix amb el PSOE quant a urbanisme i la limitació del creixement, i que farien tots els esforços per arribar-hi a un acord. Joan Comes (IxSP), que es perfila com a nou batle de sa Pobla, es mostrà optimista mb vista al pacte amb PSM i PSOE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris