nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
11°

«Portocristo» s'escriu separat

Versions, historietes i altres herbes d'un pacte cantat i un d'impossible

El lloc triat per a la posada en escena no podia ser millor. El drama es vivia al carrer davant un caramull d'enderrocs del que en el seu dia va ser la fàbrica de Majorica, mentre la comèdia s'interpretava en el Teatre municipal amb uns actors que repetien cartell i amb un guió escrit a mida des de fa temps. Era l'escenificació d'un pacte entre cavallers.La llei de Murphy no falla: si les coses van malament segur que poden anar pitjor. La possiblitat d'un pacte de centre esquerra amb Catalina Julve de batlessa en algun moment i per alguns, potser fos creïble ja que hi havien fet feina ferm. Algú oblidà que «Portocristo» s'escriu separat. Encara que pugui semblar poc important, i vist el final de la història, l'anècdota fou premonitòria.

A la reunió de dilluns entre els partits de centre esquerra i AIPC, el regidor d'ALM-UM, Miquel Àngel Grimalt, va escriure «Portocristo» en lloc de «Porto Cristo». Això provocà la ira de Bernat Amer, qui l'acusà de falta d'ètica. Que ningú toqui el seu Porto Cristo. Aquí estan els vencedors morals en les espases a l'aire per defensar el seu feu. En el nou pacte els del Port, també s'han il·lusionat per Manacor. Per il·lusions agafen el comandament d'urbanisme i d'ara endavant serà la il·lusió de Bernat Amer de tots els dies. Ja se sap que d'il·lusió també se'n viu... Tota la il·lusió que té Amer, sembla que l'ha perduda l'històric dirigent d'AIPC, Jaume Brunet, qui ahir no va poder suportar els retrets dels partits de centreesquerra i abandonà la reunió abans d'hora. En sortir, Sebastià Gayà (PSM) li va retreure les formes i Brunet, no va poder fer res més que assentir cap baix: «Jo no puc fer res», digué.

I és que el pacte estava cantant encara que molts s'encaparrotin a fer-nos creure el contrari. Era un secret a veus. Les males llengües parlaven de preacord. Ningú jutja el pacte. Per ambdós és el millor. Alguns ho dubten. Potser el contingut sigui vàlid però mai les formes. Les formes dels portenys amb el pacte de centreesquerre, les formes de Pastor defensant que prefereix ser batle de Manacor que cap de l'oposició. Hi ha coses que no tenen preu i aquí s'han venut al millor postor. Tal vegada el futur de «Mana Cor» passi per escriure's junt al de Porto Cristo. Separat, clar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris