muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

PSIB i UM ultimen un pacte que faci batlessa Calvo amb el vot de Nadal

Els nacionalistes demanen dos anys de batlia i una macroàrea o no seran al govern

85676

Armengol, Barceló, Antich, Tarrés i Calvo, els cinc candidats socialistes que podrien presidir les principals institucions illenques.

El pacte que enllestiren ahir les direccions del PSIB i UM preveu que el candidat d'UM a la batlia de Palma, Miquel Nadal, voti dissabte la candidata del PSIB, Aina Calvo, perquè pugui ser batlessa. UM reclama dos anys de batlia i la gestió d'una macroàrea. Si no obté aquests objectius, els dos regidors d'UM no s'integraran a l'equip de govern. Així, Calvo seria batlessa en minoria amb un executiu que inclouria el Bloc, però que hauria de negociar amb UM cada votació. Aquestes són les conseqüències de la reunió del Consell Polític d'UM de dilluns vespre, en la qual es confirmà l'aposta del partit per un pacte amb l'esquerra i en la qual es varen viure moments de tensió per les diferències al voltant de l'estratègia negociadora a Palma.

El màxim òrgan de direcció del partit entre congressos no estimà la petició de Nadal, que volia autonomia per negociar a Palma, i mantingué l'aposta per fermar un pacte global amb l'esquerra, que afectaria el Govern, el Consell i l'Ajuntament. El candidat d'UM ha reiterat que és un home de partit i que seguirà les directrius de la seva direcció. També remarcà en campanya la seva intenció d'integrar-se en un govern municipal només per ser batle i mostrà recels a compartir equip amb el Bloc. Tanmateix, fonts d'UM explicaren ahir que «no tancarem res fins que haguem parlat abans amb el PP». La reunió entre Matas i Munar està prevista per demà. La formació d'un govern en minoria -tindrà 13 regidors per 14 el PP- obligarà Calvo a negociar constantment amb Nadal perquè puguin prosperar les seves decisions en el ple. El candidat d'UM ja té sobre la taula un programa d'actuacions a les quals donarà suport, entre les quals destaca la conversió de la façana marítima en zona verda. L'altra conseqüència és que l'actual batlessa en funcions, Catalina Cirer, no podrà reeditar el càrrec ni en minoria, en contra d'allò que s'havia especulat després de les discrepàncies entre UM i el PSIB.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris