algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Matas reacciona i replica a Munar que no és cert que hi ha un «sentiment de canvi»

Afirma que «UM prendrà la seva pròpia decisió però no serà per aquest motiu, sinó pel que sigui»

En lloc d'acostar posicions i d'intentar convèncer Unió Mallorquina que les condicions que li ofereix el Partit Popular són millors que les que pugui tenir per mitjà dels socialistes, el president del Govern en funcions, Jaume Matas, reaccionà ahir amb una rèplica a Maria Antònia Munar en la qual negava l'existència d'un «sentiment de canvi» en la societat balear d'acord amb els resultats electorals. En una compareixença al Consolat de la Mar a la qual només convocà l'agència Europa Press i IB3, Matas contestà a la presidenta d'UM que, més aviat al contrari, s'ha de tenir en compte que la seva formació ha obtingut a Mallorca el 47% dels vots, dos punts més que en les eleccions de 2003. Un fet que evoca un missatge de «premi i de reconeixement» per la ciutadania de la gestió realitzada pel Govern aquests quatre anys.

Hores després de la reunió del Consell Polític d'Unió Mallorquina, en la qual s'acordà que «en igualtat de condicions» la formació pactaria amb l'esquerra perquè hi ha «un cert sentiment de canvi», el màxim dirigent popular reaccionà. Així, subratllà que UM té dret de decidir «lliurement» amb qui pacta i, per tant, al costat de quina formació constituirà el nou Govern, però puntualitzà que assenyalar que hi ha un desig de canvi entre els ciutadans per justificar un eventual pacte amb el PSIB, «no és correcte». «UM prendrà la seva pròpia decisió, però el resultat no serà per aquest motiu, sinó pel que sigui», insistí Matas.

Unió Mallorquina respongué a aquestes declaracions amb un comunitat, en el qual explicaven que «encara esperam que els partits polítics que volen formar Govern a les institucions de les Illes presentin les seves propostes concretes». En to irònic, UM hi expressava la «satisfacció» per les declaracions de Matas sobre els resultats del PP, «perquè és important estar contents, tenir confiança i valorar positivament la feina feta».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris