nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín:

Vols a només 1 euro, realitat o ficció?

Des de i cap a les Balears es troben aquestes ofertes gràcies a internet i les low cost

Pagues un euro i voles. En efecte resulta un bon atractiu per a qualsevol que vulgui viatjar però el cert és que a aquesta realitat es modifica cap a amunt quan s'afegeixen les taxes i els imposts en el preu anunciat. Tot i així, la revolució que ha provocat en les tarifes aèries les companyies de baix cost és real. I malgrat els suplements, els preus dels bitllets han patit una considerable davallada, gràcies a l'augment de la competència i a nous sistemes de gestió de les aerolínies. Ara bé, per trobar les gangues s'ha de menester temps i disponibilitat per canviar les dates del viatge. Companyies com Ryanair, Easyjet, Clickair i fins i tot algunes de tradicionals com Spanair, ofereixen bitllets a preus irrisoris. Tanmateix, s'han de tenir en compte condicions com els horaris o els aeroports als quals volen.

Balears no queda fora d'aquestes destinacions ofertades. Les més importants low cost operen des de i cap a Son Sant Joan i copen una bona part del trànsit aeri, el mes d'abril passat suposaren gairebé el 64 per cent dels moviments. El perfil del client de Balears que compra baix cost o viatges on-line es va ampliant, però per ara coincideix amb el d'una persona menor de 35 anys, acostumada a utilitzar internet. Així ho assenyala el president de l'Associació d'Agències de Viatges de Balears (AVIBA), Mateu Pou, que no veu amb preocupació internet com a nou sistema de distribució. «No amenaça l'agència tradicional, perquè els clients continuen preferint l'assessorament i les garanties que els oferim. I més en viatges de llarga distància», afirma.

Per la seva banda, el responsable de l'associació de consumidors Ausbanc, Carlos Hernández, recorda que la Llei obliga les companyies a presentar els preus als consumidors amb tots els suplements inclosos. Sobre les agències de viatges on-line creu que estan patint un accelerat procés de concentració i que estan aconseguint mantenir-se aquelles que tenen la confiança dels consumidors. Tot i així, recomana fer els pagaments amb targeta de crèdit, cosa que permet fer enrere l'operació en cas d'estafa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris