muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Un abocament d'aigües fecals a la mar prohibeix el bany a la platja de cala Gran

S'hi ha penjat la bandera vermella, mentre s'esperen els resultats de les analítiques

77444

De bon matí, la platja de cala Gran es va tancar al públic per un abocament d'aigües fecals.Fotos: G.M.

Un abocament d'aigües fecals a la mar ha provocat la prohibició de banyar-se en la platja de cala Gran, a Cala d'Or, enmig de la sorpresa i l'estupefacció dels turistes i dels banyistes en general. A primera hora d'ahir dematí, els socorristes de la platja telefonaren al número d'emergències del Govern per alertar que l'aigua de cala Gran era totalment negra, per culpa d'un líquid negrós que baixava d'una de les canalitzacions d'aigües pluvials que desemboca a la platja. Al cap de poc temps, es donà l'ordre de prohibició de nedar i la consegüent penjada de la bandera vermella, per prohibir l'entrada als banyistes. Una vegada posats els dispositius en alerta, el delegat de Cala d'Or de l'Ajuntament de Santanyí, Àlvaro Solana, anà a la platja i encomanà -visiblement nerviós-, amb alguns membres d'Emergències, una analítica de l'aigua de cala Gran.

Com que els resultats es torben 24 hores, la platja estigué tancada tot l'horabaixa i, segons el que determini l'analítica, es podria obrir o continuar clausurada fins i tot avui. El motiu de l'abocament és, previsiblement, que una arqueta d'un dels carrers que hi ha damunt la platja hauria vessat aigües brutes que al final haurien passat a la xarxa de pluvials per acabar desembocant a cala Gran. Una barca del Govern, amb xarxes de recollida de materials i substàncies marines, recorregué cada un dels racons de cala Gran per netejar-ne l'aigua. El fet és que, quan la barca hi arribà, l'aigua ja tenia el seu aspecte natural i les xarxes no aplegaven cap substància fecal.

Amb tot, i com s'ha assenyalat, una avaria d'una arqueta d'una casa particular podria ser la causa d'aquest abocament. Tanmateix, s'han d'esperar els resultats de l'analítica, que es coneixeran avui dematí, per saber si cala Gran s'obre o es manté el tancament provisional de la platja. D'aquesta manera, el clima d'alarma ha baixat i tot suggereix que aquest espai s'obrirà avui al públic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris