algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El PP medita cedir Urbanisme a AIPC per tal de reeditar el pacte

Fan als populars les mateixes peticions que al centreesquerra

No hi ha cap porta tancada per al futur govern de l'Ajuntament de Manacor. Coneixedors que tenen la clau del govern, l'Agrupació d'Independents de Porto Cristo s'estan fent valer. De moment, però el PP té una mica d'avantatge ja que no ha tancat la porta a donar la gestió urbanística del municipi a AIPC i, de fet, està meditant molt seriosament a cedir a aquesta petició per tal d'aconseguir reeditar el pacte d'aquest mandat. En una reunió mantinguda ahir entre AIPC i PP, els independents del port feren la mateixa petició que despús-ahir va sorprendre els partits de centre esquerra, és a dir, gestionar l'àrea d'Urbanisme, explicà Bernat Amer.

Però les exigències als populars anaren més enllà ja que exigiren la presidència i la vicepresidència de la junta de districte de Porto Cristo, que es constituirà per primer cop poc després de l'Ajuntament de Manacor i, a més, revisar el grau d'autonomia d'aquesta figura per poder tenir més marge d'independència. Pastor va recollir totes les peticions d'AIPC per exposar-les a la cúpula del seu partit i, segons ha pogut saber aquest diari, el batle en funcions està meditant molt seriosament cedir-los Urbanisme. Cal recordar que aquesta petició aplegà per sorpresa els partits de centre esquerra que ho consideraren com una estratègia per trencar les negociacions o per postergar-les a l'espera del que succeeixi a Ciutat.

El fet que AIPC hagi demanat al PP l'àrea d'Urbanisme, evidencia que la seva petició als partits de centre esquerra pot fer un gir a les negociacions per impulsar el pacte de progrés de Manacor. De fet, ahir, els representants del partits de centre esquerra eren moderadament optimistes amb vista a impulsar el pacte de progrés i més quan només abans d'ahir el sentir general era de pessimisme. Avui continuaran les reunions d'AIPC amb el PP i amb els partits de centre esquerra. El pacte de centre esquerra estaria integrat per ALM-UM (3 regidors) que ocuparia la Batlia els quatre anys en la figura de Catalina Julve, PSOE (3), coalició d'esquerres (PSM, Esquerra, Els Verds, 3) i els dos d'AIPC. L'equip de govern estaria integrat així per onze regidors que deixarien els 10 del Partit Popular a l'oposició havent estat a un edil de la majoria absoluta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris