algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Munar: «En igualtat de condicions, tothom a UM s'inclina per pactar amb l'esquerra»

Palma no ho compartiria i Nadal podria votar-se a ell mateix si no hi ha acord dissabte

61094

El secretari general d'UM, Damià Nicolau, i Maria Antònia Munar presidiren el Consell Polític.

S. AMENGUAL.

«En igualtat de condicions tothom s'inclina per pactar amb l'esquerra». La presidenta d'Unió Mallorquina, Maria Antònia Munar, resumí amb aquesta sentència la reunió del Consell Polític del partit, el màxim organ entre congressos, que ahir analitzà els resultats electorals. Resultats que han evidenciat un «sentiment de canvi» i han deixat la formació amb la clau del Govern, del Consell de Mallorca i de l'Ajuntament de Palma.

La responsable recalcà que el partit cerca un pacte global, que afecti les tres institucions principals, però també admeté la possibilitat que l'acord de Palma no s'hagi assolit abans de dissabte, dia de constitució dels ajuntaments. «Hauria d'estar aclarit abans de dissabte perquè, si no, ens votarem a nosaltres mateixos», recalcà Munar. També repetí que el seu partit no demana cap presidència ni tampoc la batlia de Palma.

El candidat d'UM a Cort, Miquel Nadal, abandonà la seu del partit immediatament després que s'acabàs la reunió i no participà en la compareixença. Segons algunes fonts, Nadal no estaria d'acord amb un pacte amb el PSOE que li impedís accedir a la batlia. Això explicaria que la presidenta del partit hagués admès la possibilitat que els regidors d'UM es votassin a si mateixos i, per tant, pogués governar la candidata del PP, Catalina Cirer, en minoria.

Tot i que el partit s'inclina preferentment per l'esquerra -PSIB i UM- a les tres institucions i a la majoria d'ajuntaments -molts dels quals ja haurien fermat pactes-, Munar afirmà que no hi ha res tancat i que està oberta a parlar amb el PP, amb qui encara no s'ha reunit. Així mateix, afirmà que només s'ha tingut una reunió informal amb el PSOE i tornà a repetir que les negociacions s'han de basar en programes, que UM no vol càrrecs i que, en canvi, creu més important tenir àrees de govern.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris