nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

El centre de reclusió per a dones amb fills funcionarà d'aquí un any

Fins llavors Cort no construirà els pisos de protecció a l'antiga presó

El primer centre de reclusió de l'Estat per a dones amb fills menors de tres anys, a Palma, i el nou emplaçament per als interns amb penes de tercer grau o que es troben en un avançat procés d'inserció social entraran en funcionament «abans d'un any». No serà fins llavors quan Cort podrà tomar l'antiga presó de la carretera de Sóller per construir-hi el centenar d'habitatges de protecció oficial en una superfície de 12.000 metres quadrats.

Això serà realitat una vegada els interns de tercer grau, que es troben reclusos en aquest edifici, es traslladin a les noves instal·lacions penitenciàries de Llevant. Una realitat que, ahir, tot just començà a caminar amb la col·locació de la primera pedra que permetrà arrancar amb les obres dels dos projectes penitenciaris que ronden els 21 milions d'euros. A l'acte assistí la directora general d'Institucions Penitenciàries, Mercedes Gallizo, el delegat del Govern, Ramon Socias i la batlessa de Palma en funcions, Catalina Cirer. Sobre el tema, Gallizo assenyalà que la construcció dels dos edificis penitenciaris representen una passa més en la millora de la reinserció social dels presos mentre que la unitat de mares és una aposta per «treure els nins de les presons espanyoles» de tal manera que les seves mares puguin complir condemna en un entorn «més amable».

En el transcurs de l'acte tots coincidiren a destacar la bona col·laboració que hi ha hagut entre ambdues administracions que ha possibilitat arribar a l'acord de mútua cessió de terrenys: els solars municipals del polígon al Govern central i la superfície de l'antiga presó propietat del Ministeri d'Interior a Cort, que permetrà resoldre part del problema que hi ha a Palma d'escassedat de pisos a preu «econòmic».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris