muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

Uns 16 col·legis s'acullen a la lliure elecció de llengua el proper curs

Seran un total de 48 centres que des de 2004-05 apliquen el programa

Un total de 16 centres educatius s'acolliran el proper curs 2007-08 al programa d'elecció de llengua en el primer ensenyament (tres anys), segons es desprèn de la resolució de la Conselleria d'Educació publicada en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) el passat 9 de juny.

Aquests col·legis són: el CC Pureza de Maria (Manacor), el CC San Vicente de Paúl (sa Vileta), el CEI Popeye (Palma), el CEI San vicente de Paúl (Port de Pollença), col·legi Cor de Maria (Maó), CC Sant Vicente de Paúl (s'Arenal), CC san Vicente de Paúl del carrer Siquier (Palma), el CC San Vicente de Paúl (es Coll d'en Rabassa), el CC San Vicente de Paúl (Inca), l'escola Bisbe Verger (Santanyí), el CP Sor Maria Ramis (Costitx), el CC San Vicente de Paúl del carrer santiago Rossinyol (Inca), el CC San Vicente de Paúl (Manacor), el CEI Sagrats Cors (Llucmajor), el col·legi Virgen Milagrosa (Formentera) i el CP Els Molins (Andratx).

Amb aquestes adhesions seran 48 les escoles públiques i concertades que aplicaran el programa posat en marxa per la Conselleria d'Educació en el curs 2004-05. Aquell any se sumaren a la iniciativa tan sols 11 centres mentre que el curs següent (2005-06) s'hi apuntaren 16 escoles i aquest any han estat 5 col·legis els que han aplicat aquest programa. A tots aquests centres s'hi sumaran els 16 que el proper curs s'acolliran a la iniciativa.

Aquest programa descarta l'obligatorietat d'ensenyar en català durant el primer cicle d'infantil i, en canvi, permet que els pares dels alumnes triïn la llengua (català o castellà) en què volen que els seus fills aprenguin durant aquest cicle educatiu (de 3 a 5 anys). Així, els centres que ofereixen a les famílies una llengua distinta a la que han sol·licitat poden separar els nins per classes, en el cas que siguin escoles de més d'una línia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris