nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

El servei de pediatria de Son Dureta atén unes 30.000 urgències a l'any

El nombre d'incidències es manté durant l'estiu pels casos dels turistes

El servei d'urgències de l'hospital Maternoinfantil de Son Dureta atén cada any devers 30.000 incidències, amb una mitjana diària que varia entre 80 i 120 casos per dia.

Així ho explicava ahir el coordinador d'urgències pediàtriques de l'hospital de referència, el doctor Francesc Farrés, per recordar que «els caps de setmana i els dilluns és quan més activitat tenim en el servei d'urgències».

El doctor Farrés indicà que a l'hospital «no hi disminueix l'activitat durant els mesos d'estiu», ja que la poca que davalla de pacients de l'Illa es compensa «amb els infants que vénen de vacances».

Quant a les patologies més corrents dels mesos de calor, el coordinador del servei assegurà que «són les gastroenteritis», tot i que ben poques són causades per intoxicacions alimentàries o per una preparació deficient del menjar. «La majoria responen a contagis per un adult o un altre infant petit», afirmà el doctor. També recordà que en el cas d'un nadó pot ser més greu, ja que pot sofrir deshidratacions importants.

Els petits accidents, les cremades de sol i les picades d'insectes són també de les incidències que es veuen amb més freqüència al centre sanitari en aquesta època de l'any.

D'altra banda i per gravetat, les més importants són les d'infants que s'han ofegat. De fet, és la tercera causa de mortalitat infantil registrada a l'UCI de Son Dureta. Convé recordar que des de fa 15 anys el nombre de nins morts o ingressats a la unitat de cures intensives del centre per ofegament, no minva. Així, just en 15 anys n'han mort 98 infants, la qual cosa representa una mitjana de 6,5 per any.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris