algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

El retard en la concessió de llicències frena l'execució de la façana marítima

Urbanisme no sap encara si les obres de reparcel·lació estaran enllestides per a finals d'estiu

El departament d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma arrossega mig any de retard en la concessió de llicències. Aquest fet, que els responsables polítics consideren «normal», ha frenat l'execució de les obres previstes a la façana marítima, com és ara el palau de congressos. Altres, com els pisos de Mapfre i de Núñez & Navarro, depenen més del camí que prengui el futur govern de Ciutat.

Dissabte que ve es constituirà el nou Consistori palmesà. La pèrdua de la majoria que havia permès al PP governar en solitari en els darrers setze anys ha deixat a l'aire tot allò que eren projectes estrella de l'equip de govern conservador de Catalina Cirer. Tot plegat ha generat una situació d'incertesa en el conjunt d'empreses que fan coa per plantar la seva maquinària sobre els solars on s'ha de construir i ningú no s'atreveix a donar cap ordre.

Teòricament, quan el mes de febrer es resolgué el concurs per a l'adjudicació de la construcció i gestió del futur palau de congressos de Palma, els responsables de la societat formada per Govern i Cort avançaren que les obres podrien començar abans de l'estiu. La realitat és que ens acostam al ple de la temporada alta i l'única maquinària que transita per la zona és la que executa la prolongació del carrer de Manuel Azaña cap a la mar.

La unitat d'intervenció de la façana marítima de Palma ocupa una superfície de 403.554 metres quadrats, dels quals un 24% estan destinats a espais lliures públics i un altre 14,6% tendran un ús residencial. La resta correspon a usos terciaris i a la construcció de vials. En aquest context, l'edificació de pisos de luxe a primera línia té l'oposició del PSOE, Bloc per Palma i UM. Concretament, aquesta darrera formació política proposa la suspensió total de llicències i la reconversió en parc de tot l'espai que envolta l'edifici protegit de Gesa. Fins i tot, Unió Mallorquina proposa prescindir del centre d'interpretació del nucli antic de Palma.

La incertesa ocasionada per la pèrdua de la majoria conservadora i l'inici de les negociacions per a la consecució de futurs pactes de governabilitat ha col·lapsat l'activitat de Cort fins gairebé aturar-la. En una setmana tot podria prendre un nou camí i recuperar el seu to polític.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris