algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Font i Serra inauguren el nou parc mediambiental de Can Cirera Prim

Aquest parc disposa d'un espai de devers 21.000 metres quadrats

El conseller en funcions de Medi Ambient, Jaume Font, i el batle en funcions de sa Pobla, Antoni Serra, inauguraren ahir el nou parc mediambiental de Can Cirera Prim, ubicat en el nucli urbà de sa Pobla i que ha tingut un cost d'obra de 919.522 euros aportats per la Conselleria de Medi Ambient, i l'Ajuntament de sa Pobla hi ha posat els terrenys, arran d'un conveni urbanístic. La constructora Siquier ha executat les obres.

Aquest parc disposa d'un espai d'uns 21.000 metres quadrats i permetrà que els poblers disposin d'una zona destinada a l'oci dins d'un espai natural, contribuint així a pal·liar la mancança de zones verdes que pateix aquest municipi.

La creació d'aquesta àrea mediambiental vol simbolitzar la vinculació del medi natural amb la realitat poblera, una vinculació històricament secundada per l'activitat agrícola que es troba en el mateix origen del poble. El parc suposa, en aquest sentit, la recreació dels elements tradicionals que configuren la història de sa Pobla.

Can Cirera Prim compta amb un espai específicament destinat al foment de l'educació ambiental a l'edificació existent a la parcel·la. Aquest edifici ha estat reformat respectant la fisonomia de l'antiga casa i dotat de mobiliari. També s'ha ubicat una placeta, d'uns 1.800 metres quadrats, que es deixarà com una esplanada oberta a tota classe d'activitats amb bancs per seure just davant d'aquest centre d'interpretació. I el voltant d'aquesta plaça s'ha dividit en diferents zones, una on s'hi ubicaran 12 horts, una altra on hi haurà set zonificacions amb arbres fruiters, i una zona de plantació de vegetació autòctona al voltant de la parcel·la.

No serà fins d'aquí a uns anys que la filosofia del disseny prendrà forma, quan els arbres fruiters, les plantes dels horts i les herbes aromàtiques creixin i siguin gestionades per gent de sa Pobla.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris