algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

NIL i UM pacten per tenir força per negociar amb el PSOE

Els socialistes volen la batlia els quatre anys i la junta de districte

Les negociacions amb vista a un futur govern municipal de centreesquerra a ses Salines ha fet un gir inesperat. UM i NIL han acordat negociar de manera conjunta amb el PSOE, a l'estil d'una entesa, amb l'objectiu de tenir més força i unitat d'acció.

Així, els regidors electes d'UM (2) i de NIL (2) sumen quatre representants, enfront dels tres d'obtinguts pels socialistes. El pacte entre ambdues formacions oficialitza que UM i el NIL tenen quatre edils enfront dels tres del PSOE, i tenen així més pes en les negociacions entre les parts.

Aquest extrem ha estat confirmat per fonts de les dues formacions. Així, UM i NIL s'han unit en una sola veu per intentar rebaixar les aspiracions del PSOE. Els socialistes exigeixen la batlia per a Sebastià Burguera durant els quatre anys de mandat, com també la presidència de la Junta de Districte de la Colònia de Sant Jordi.

L'estratègia traçada per UM i NIL té un objectiu clar: aconseguir més generositat del PSOE i que les àrees de poder es reparteixin d'una manera més equitativa.

Bartomeu Lladonet (UM) i Bartomeu Galmés (NIL) posaran damunt la taula, en reunions imminents, que tant la batlia de ses Salines com la presidència de la Junta de Districte siguin compartides, o un repartiment més just de les delegacions de govern.

Tot i l'aparent situació, des del PSOE són conscients de la necessitat d'aconseguir un acord municipal progressista. Els socialistes hauran d'abaixar el llistó i accedir, en certa mesura, a les peticions de NIL i d'UM.

S'ha de recordar que el PSOE ha estat la força més votada de tot el municipi, amb 689 vots i tres edils.

Si no prospera l'acord entre el PSOE i NIL-UM, sembla que l'única possibilitat d'un govern en majoria és repetir el pacte actual (PP, SU i UM), perquè les relacions de NIL -amb la base d'exmembres del PP- amb els conservadors són inexistents.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris