muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

Les pretensions d'AIPC apunten cap a un pacte amb el PP

Els del port reclamaren gestionar l'àrea d'urbanisme del municipi

Les negociacions per impulsar un pacte de centreesquerra a Manacor que aglutinaria ALM-UM (3 edils), PSOE (3), coalició d'esquerres (PSM, Esquerra, Els Verds) i AIPC (2) feren ahir un gir inesperat. Les pretensions dels independents de Porto Cristo fan impossible aquest pacte de progrés i apunten cap a la reedició de l'acord amb el PP d'aquest mandat.

A petició d'AIPC, els partits de centreesquerra presentaren tot un projecte de pacte amb repartiment d'àrees inclòs i la batlia per a Catalina Julve (ALM-UM) els quatre anys, per començar a concretar el futur govern de centreesquerra. Però en un moment de la reunió, que es va perllongar durant més de dues hores, els representants d'AIPC demanaren l'àrea d'urbanisme i controlar tota l'obra pública que es faci en el terme municipal.

Aquesta petició va agafar per sorpresa tots els representants de la resta de formacions polítiques, que ho interpretaren com una estratègia per evitar el pacte de progrés i una passa més cap a l'acord dels portenys amb el PP.

En principi, la petició d'AIPC està encaminada, segons Bernat Amer, a demostrar que no només es preocupen per la zona costanera i que volen ampliar la seva gestió al nucli de Manacor. Per la seva banda, demanada per aquest diari, Catalina Julve es va limitar a dir que «no vull ser batlessa a qualsevol preu». Els partits impulsors del pacte havien confeccionat un projecte de pacte amb el repartiment d'àrees per començar a perfilar el futur govern.

Per la seva banda, AIPC tenia previst reunir-se ahir a la nit amb la seva assemblea per exposar el projecte presentat pels partits de centreesquerra i decidir quina serà la seva posició.

Ara només cal esperar si AIPC reclamarà al Partit Popular les mateixes àrees de Govern i si els populars es mostraran disposats a donar-ho.

Així i tot, sembla que el futur govern de Manacor no es concretarà fins dijous. Dissabte s'ha de constituir l'Ajuntament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris