muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

La funerària il·legal de Porreres guardava els cossos a la cambra frigorífica d'un camió

Els investigadors de la Guàrdia Civil han remès les actuacions al jutge de Manacor

82690

La Guàrdia Civil treu el cadàver en descomposició trobat, la setmana passada, a la funerària.

L'empresari alemany imputat per la Guàrdia Civil pel cas de la funerària il·legal de Porreres organitzà un habitacle peculiar per conservar els cadàvers: una cambra frigorífica d'un camió amb dos aparells d'aire condicionat. El dispositiu aïllant no bastava per garantir la temperatura necessària i, per tant, la conservació dels cossos no era l'adequada.

Els investigadors de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil han informat el jutge de Manacor de l'estat de les diligències, i dels càrrecs que pesen sobre el metge forense alemany. La funerària La Paloma Blanca no tenia llicència d'obertura, tot que els seus responsables l'havien demanada dos pics, sense èxit.

El local tenia les oficines al carrer de l'Almoina i després havien llogat un antic galliner, que havien convertit en una sala on tenien els cossos. A una banda hi havia diverses caixes i unes bates blanques, de metge. A l'altra hi havia una cambra isotèrmica d'un camió frigorífic amb un dispositiu per refredar-la i en terra, un altre aparell d'aire. Els investigadors, el dia de l'escorcoll policíac, trobaren el cos d'un ciutadà estranger en descomposició, precisament perquè el recinte no estava en condicions per tenir-hi cadàvers.

Els investigadors miren de determinar quants de cossos foren tractats d'aquesta manera, però la feina no és senzilla. Una altra dada curiosa és que el dia de la intervenció policíaca aparegué en escena un ciutadà negre que suposadament no estava vinculat laboralment amb la funerària. L'home obrí amb les claus del negoci la porta principal i després, sense dir paraula, desaparegué. Els agents investiguen qui era i qui li facilità les claus de l'empresa.

Dos inspectors de Sanitat anaren al local de La Paloma Blanca acompanyats de la Policia Local de Porreres, per interessar-se pel cas d'un cadàver d'una estrangera que havia desaparegut de manera misteriosa. Quan ja eren a l'establiment, trobaren un cos en descomposició a la cambra frigorífica d'un camió, que no tenia res a veure amb el cadàver extraviat. L'empresari alemany va ser traslladat a la Comandància de Palma, on declarà en qualitat d'imputat, per un delicte contra la salut pública. Després quedà en llibertat amb càrrecs.

El batle de Porreres, Joan Sastre, anuncià que demanaria la inhabilitació per a l'acusat, ja que la funerària havia funcionat sense permís municipal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris