algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Els tres germans Vanrell Estrany protagonitzen el ball de les Àguiles

Joana, Catalina i Joan compliren amb aquesta tradició ancestral del diumenge del Corpus

La família Vanrell Estrany estava ahir d'enhorabona i és que per primera vegada tres germans encarnaren les Àguiles i Joan Pelós a la tradicional festa del diumenge del Corpus.

Tal com mana la tradició, Catalina i Joana, de 22 i 29 anys, es prepararen a primera hora del capvespre en una de les habitacions de les dependències de l'església de Sant Jordi, mentre que el seu germà Joan, que ahir complia 20 anys, feia el mateix en una dependència adjunta.

Pollença és l'únic municipi de Mallorca que conserva la tradició ancestral del ball de les Àguiles. Es desconeix quin és exactament l'origen d'aquest ritual, que antigament se celebrava també a altres municipis com Sant Joan, Felanitx o Palma, però es perdé amb el pas del temps.

Les Àguiles es preparen passat el migdia a l'església de Sant Jordi. Amb els cabells recollits, les al·lotes se sotmeten a un rigorós procés de col·locació dels vestits i de les joies que llueixen durant la processó.

Una vegada vestides, les Àguiles parteixen a peu cap a l'església parroquial, on ballen per primera vegada durant l'ofici i en acabar surten en processó pels carrers de la vila repetint les seves danses.

En tot moment, les dues Àguiles van precedides per Sant Joan Pelós, encarnat enguany pel jove del poble Joan Vanrell, que oculta la seva cara davall una màscara i també porta, durant tot el seu recorregut, un me dins el sarró.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris