algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

La VIII edició de la Fira de les Herbes es converteix en un èxit de públic

Paradetes de plantes medicinals i aromàtiques i de cosmètics foren les més visitades

Un any més, el poble de Selva s'omplí de tot tipus d'herbes, de molta de gent i d'una persistent olor de murta que es podia ensumar per tots els racons del municipi. El poble celebrà ahir la tradicional Fira de les Herbes, que enguany assoleix la vuitena edició.

Com ha passat durant els anys anteriors, la fira resultà un èxit rotund pel seu caire innovador, que cridà l'atenció dels visitants del poble. Les persones que van fins a Selva durant la Fira de les Herbes difícilment hi veuran llargues exposicions de cotxes o de maquinària agrícola de darrera tecnologia, encara que sí que podran saber més coses sobre les herbes que ens envolten. Les paradetes de plantes medicinals i aromàtiques, de cosmètics, de perfums i de productes fets amb plantes es poden trobar al llarg de tot el recinte firal del municipi.

La de Selva és una de les fires més matineres de Mallorca. Ja a les set d'ahir al matí, a la plaça Major, es tocà l'alborada i es concentraren tots els recollidors de murta, que anaren a la muntanya a cercar les herbes. Després, a les deu del matí, arribaren una altra vegada a la plaça amb els seus carros enramellats de murta. Aleshores, els xeremiers i els cavallers del municipi donaren el sus a la celebració de la Fira de les Herbes.

Amb l'arribada dels carros començà l'animació de S'Estol de ses Herbes, personatges creats a partir de rondalles que amenitzaren la festa.

Després es realitzà la destil·lació de l'aigua de murta al mig de la plaça amb l'alambí, un procés que dura unes tres hores.

La Fira de les Herbes de Selva va néixer fa vuit anys com una iniciativa popular per recaptar fons i adeptes per a la creació d'un jardí botànic que promovia el metge homeòpata Carles Amengual. Avui, vuit anys després, la creació del jardí continua sent una utopia, tot i que la Fira de les Herbes de Selva s'ha convertit en un referent cultural i econòmic per a la localitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris