algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

El Fons Mallorquí consolida l'ajuda als països del sud amb 2,5 milions

A Nicaragua es desenvolupen projectes amb l'objectiu de reforçar la participació ciutadana

Després de catorze anys de feina, el Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació consolida els seus projectes d'ajuda al desenvolupament amb un pressupost de 2.590.170,24 euros per a 2007. Aquesta és una de les conclusions que es desprenen dels comptes d'enguany, aprovats fa poc en l'assemblea de l'entitat. En aquest sentit, la gerent del Fons, Catalina Socies, indicà que «ens trobam en un nivell de consolidació, i això és molt bo per continuar els processos concrets que anam duent a terme per i fer unes actuacions molt més integrals».

El Consell de Mallorca aporta la major part dels ingressos del Fons Mallorquí, amb 970.245,37 euros, seguit del Govern amb 740.000 i dels ajuntaments i les mancomunitats, que han aprovat per enguany una partida de més de 600.000 euros.

Aportacions principals
L'Amèrica Central i el Carib són l'àrea que rep més aportacions amb 887.034 euros, seguits de l'Àfrica amb 400.998. L'Amèrica del Sud en rep enguany 388.318,27, és a dir el 20,46% del percentatge total; i l'Àsia disposa d'una ajuda de 221.694,92 euros.

La supervisora de projectes del Fons, Antònia Rosselló, explica que «a l'Amèrica Central hi ha projectes municipalistes de reforçament d'instàncies de participació ciutadana, mentre que a l'Àfrica les ajudes es destinen a la millora de les infraestructures bàsiques: sempre són uns projectes molt propers al ciutadà, amb pocs intermediaris». «Els canvis no es veuen en l'àmbit global, però a nivell 'micro' es veu la feina que anam fent dia rere dia: he vist comunitats que feia anys que vivien en cases de palla, i ara són de tova», concretà Rosselló.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris