algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El Bloc es discuteix ara als blogs

La situació de Grosske, del PSM o el pacte amb UM centren el debat

Les peticions de dimissió a Eberhard Grosske, l'etern debat sobre la conveniència que el PSM fes Bloc amb EU o la viabilitat d'un pacte amb UM s'han convertit en material habitual dels blogs -els fòrums d'internet- dels candidats progressistes en les dues darreres setmanes. Des del 27-M, el Bloc es discuteix als blogs.

«Grosske dimissió». La frase, en majúscules, es repeteix dia sí dia també -fins i tot en alemany- a la plana d'internet del candidat a Cort pel Bloc -www.grosske.balearweb.net- des de l'endemà de les eleccions. Unes eleccions en les quals Grosske no obtingué uns bons resultats: aconseguí dos regidors quan, fins aquell moment, EU-EV i el PSM en sumaven cinc.

El regidor s'ha cansat d'atribuir el seu mal resultat a l'«efecte Calvo» i ha ressaltat que les diferències entre la seva candidatura i les altres dues del Bloc a Palma han estat mínimes. No ha servit de res; les peticions de dimissió s'han anat repetint. Però també s'han pogut llegir missatges d'ànim: «Ànims Eber, mira com els pica, com més encertat estàs més furiosos es posen», li diu un tal Pep.

El debat sobre la dimissió del futur regidor, però, ha anat perdent pes a mesura que han començat les negociacions pels pactes postelectorals i s'ha percebut la possibilitat que el Bloc pugui formar part de governs amb PSIB i UM a les tres institucions clau: Govern, Consell de Mallorca i Cort.

Des de llavors, proliferen els comentaris que fixen quines han de ser les línies del Bloc en un futur pacte, que aconsellen els líders o que els retreuen una suposada «humiliació» d'UM per no haver-los deixat participar en les primeres negociacions.

«Feina, feina i més feina». Aquesta és la recomanació que fa un dels participants en cas de governs compartits. L'internauta, que respon per Toni i sembla d'UM-Palma, proposa «reconèixer i saber donar a UM el que es mereix» i manté que «en Miquel Nadal ha de ser batle de Palma». Altres, en canvi, retreuen totes les polítiques qüestionables del partit de Munar. «Digues amb qui pactes (UM) i et diré a qui et sembles», avisen altres.

A la plana web de l'altre candidat del Bloc, Biel Barceló -www.bielbarcelo.balearweb.net-, predominen altres debats. Un d'aquests, un clàssic: l'entrada del PSM al Bloc. Tot i que la decisió es produí ara fa un any, arran dels resultats de diumenge s'ha revifat una discussió que semblava aparcada i que ha acabat degenerant en constants retrets entre seguidors del PSM i de l'Entesa, fundat per escindits contraris al Bloc. Uns i altres es tiren per cara els mals resultats i un suposat entreguisme a EU o a UM. Per molt que Barceló proposi com a tema de debat la fi de la treva d'ETA, s'acaba discutint el mateix. Aquí, Grosske tampoc no s'escapa de la petició de dimissió.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris