muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
13°

Matas: «Els pobles petits estan mal finançats»

El batle Joan Matas es retira de la política després de 12 anys treballant per als santjoaners

El batle Joan Matas emprèn el camí cap a la tranquil·litat eterna que comporta la retirada d'un polític. Amb dotze anys d'experiència política a l'esquena, Matas valora amb satisfacció els seus vuit anys com a regidor i els seus quatre anys com a batle de Sant Joan a les files del Partit Popular.-Com valorau la vostra experiència política?
-Entrar en política és una cosa molt bona que t'aporta moments de sacrifici però d'altres de molt gratificants. El dia a dia al poble, estar amb la gent, el tu a tu, et reporta moltes coses bones. Però el meu caràcter m'impedeix estar més temps dins política. Som massa nerviós i tenc la sang delicada.

-Quina valoració feis dels resultats de les eleccions locals?
-No crec que hagi de ser jo qui hagi de comentar res. Encara som el batle de tots els santjoaners i pens que el comitè local de cada partit és qui n'ha d'extreure les pertinents valoracions. No em correspon a mi fer-ho.

-Idò, com veis els futurs pactes que es necessiten?
-Crec que sé el mateix que tu. Sé que es mantenen converses entre totes les formacions polítiques per formar un govern estable i res més. Com t'he dit, no és una cosa que pertoqui comentar a un batle.

-De tot el que heu fet, què és el que més satisfacció us dóna? -Sense dubte, la construcció de la nova residència que estarà acabada el novembre gràcies a l'adquisició d'uns terrenys. Vull destacar també la reforma de l'Ajuntament que ha servit per acostar millor l'administració als ciutadans.

-Com a batle, quins problemes veis els pobles d'interior?
-Com que no tenim costa i els nostres ingressos són més bé escassos, no ens queda més remei que viure de les ajudes que ens arriben del Consell de Mallorca o del Govern de les Illes Balears. Això provoca que tenguem uns recursos molt limitats a l'hora de poder fer grans obres per al poble. Així i tot, pens que les administracions haurien de ser més generoses i amb més proporció subvencionar els pobles petits o bé revisar el sistema de finançament.

-Quins canvis li queden per afrontar a Sant Joan?
-Per una banda, davant el gran augment de vehicles, necessitam treure el trànsit pesant que circula pel poble i posar en marxa l'estudi de mobilitat que ha quedat pendent. És molt necessari reordenar la circulació. Val a dir que des de primers de juny hem començat la recollida selectiva, que compta amb una gran acceptació social.

-Les darreres paraules...
-D'agraïment a tots els santjoaners pel suport que sempre m'han donat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris