nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
11°

Trenta-un municipis, pendents de pactes

La setmana que ve serà decisiva per concretar acords previs a la constitució dels ajuntaments

M.N./E.B./G.M./LL.G./C.R.G.Palma.
Trenta-un municipis estan pendents de pactes. El compte enrere ja ha començat, perquè dissabte dia 16 s'han de constituir els ajuntaments.

ALARÓ. UM és el partit frontissa i pot decidir un pacte progressista amb PSOE i PSM o donar suport a la llista més votada, el PP.

ALCÚDIA. Miquel Ferrer (UM) torna a tenir la clau del govern. La seva llista és la més votada i probablement demanarà els quatre anys de batlia.

ANDRATX. PSOE, UM i PSM negocien la formació d'un govern d'esquerres. Hi ha acord sobre el programa, però ara es negocia la batlia.

ARTÀ. UM com a força més votada i amb 5 edils negocia amb el PSOE per arribar a un acord. Rafel Gili (UM) demana la batlia els quatre anys.

BANYALBUFAR. UM, amb t3 edils, és la formació més votada, ha de negociar amb el PP (2) o amb el PSOE (2). Amb el PP les relacions no són bones.

BINISSALEM. El PSM ha descartat donar suport a un pacte d'esquerres. La seva decisió força el PP a pactar amb UM si no vol governar en minoria.

BÚGER. El batle Pere Perelló (PSM) està pendent del que passi a Palma abans de tancar el govern. Pot reeditar el pacte amb UM o pactar amb el PP.

BUNYOLA. El PP aconseguí sis regidors. No són suficients, però podria governar en minoria. Negocia amb independents. El PSOE promourà un acord de l'esquerra.

CAMPANET. Per primera vegada en els darrers anys, el PSM hi ha perdut la majoria absoluta i això l'obliga a pactar amb el PSOE si no vol governar en minoria.

CAMPOS. Campos pel Canvi (PSM-PSOE-Entesa) té la clau del govern i està negociant amb UM. UM ha presentat la seva oferta i la coalició d'esquerres haurà de donar una resposta demà dilluns.

CAPDEPERA. La possibilitat d'un govern progressista està prenent forma. UCAP-UM, PSOE, PSM i EU-EV estan ultimant un acord. Els problemes se centren en la batlia.

CONSELL. UM, PSOE, IdCu i PSM negocien aquests dies un pacte d'esquerres que torni a relegar el PP a l'oposició. Hi ha bones expectatives però res de tancat.

COSTITX. Per primera vegada, UM hi ha perdut la majoria absoluta. Pot governar en minoria o intentar un pacte amb el PP.

ESPORLES. Miquel Ensenyat (PAS-PSM) serà de nou batle. Aina Salom (PSOE) votarà el candidat nacionalista, però sembla que no té previst incorporar-se a l'equip de govern.

LLORET. El PP com la llista més votada ha perdut la majoria absoluta. UM és el partit frontissa i s'ha reunit amb Lloritans Independents, que confia a tancar un pacte progressista.

LLUCMAJOR. Lluc Tomàs (PP) no va aconseguir la majoria absoluta. Rabasco (ASI) o UM podrien ser decisius en la formació del govern municipal.

MANACOR. ALM-UM lidera la formació d'un govern de centreesquerra amb el Bloc i PSOE, que espera la decisió d'AIPC. El PP confia en la lleialtat dels seus fins ara socis de govern, AIPC.

MURO. PSOE-Entesa i UM ja han arribat a un principi d'acord per reeditar el pacte que els uneix i deixar PP-CDM a l'oposició.

POLLENÇA. Joan Cerdà (UM-UNPI) torna a ser la clau. S'ha reunit amb PP-UMP i amb el PSOE.

SANT JOAN. La pèrdua de la majoria del PP ha obert les portes a negociacions entre l'Assemblea per Sant Joan, UM i PSOE. Les diferències entre l'Assemblea i UM podrien impulsar un acord entre UM i PP.

SANT LLORENÇ . El GISCa de Mateu Puigròs, força més votada, negocia en tots els fronts. No es descarta reeditar el pacte passat.

SANTA MARGALIDA. PP i LA CPU repetiran segurament el pacte actual.

SANTA MARIA. Gent per Santa Maria, llista més votada, necessita tancar un pacte si no vol governar en minoria.

SA POBLA. Tot indica que hi haurà un govern progressista. Joan Comes d'Independents per sa Pobla té la clau i intenta pactar amb PSOE i PSM. Si no, el PP governarà en minoria.

SES SALINES. Les aspiracions socialistes poden dificultar el canvi. El PP també té opcions per reeditar el pacte PP-UM-SU.

SENCELLES. Probablement pactaran entre UM, EU-Els Verds i PSM-PSOE-Independents de Sencelles.

SON SEVERA. Independents de Son Servera, Cala Millor i Cala Bona estan negociant en tots els fronts. La possibilitat d'un pacte progressista amb PSOE i EU-EV tindrà viabilitat si s'apropen posicions.

SINEU. Tot apunta que els cosins Oliver reeditaran i PP i UM tornaran a governar.

SÓLLER. Hi ha tres opcions obertes a Sóller: un pacte de progrés, govern en minoria del PP o un nou acord PP-UM, encara que poc probable.

VALLDEMOSSA. El regidor independent té la clau del govern de Valldemossa. Podria fer costat de nou al PP o pactar amb La Valldemossa que Volem i UM.

VILAFRANCA. Més Vilafranca negocia amb UM, que té la clau de la governabilitat. No es descarta un govern en minoria de +Vi, ni tampoc un pacte PP-UM.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris