muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

«Ser batle del teu poble és el millor que et pot passar com a polític»

Onofre Plomer es retira del món de la política després de 24 anys

Després de 24 anys ininterromputs com a regidor de l'Ajuntament de Muro, Onofre Plomer, portaveu del PP, ha decidit retirar-se del món de la política.-Des de l'any 1983 formau part de l'Ajuntament de Muro. Quin és el seu sentiment ara que es retira?
-La veritat és que em pensava que retirar-me em costaria molt més. Estic segur que encara cauré per dins l'Ajuntament, tot i que no hi aniré tant com ara. Però, tot i això, haver estat aquests darrers deu mesos a l'oposició m'ha ajudat a desconnectar de la gestió diària.

-Pot fer un resum de la seva època dins l'Ajuntament?
-Vaig començar com a regidor d'Alianza Popular l'any 1983 i aconseguírem majoria absoluta. Durant quatre anys vaig dur Fires i Festes i vaig recuperar moltes festes, com les Beneïdes de Sant Antoni, la fira d'abril, la festa de l'ermita de Sant Vicenç i els toros. L'any 1987 perdérem la majoria i estiguérem quatre anys a l'oposició, però el 1991 el nostre cap de llista, Jaume Mulet, digué que no es volia presentar i Gabriel Canyelles em demanà que convencés Miquel Ramis (CDM) perquè fos el nostre cap de llista. Quan Ramis ho acceptà, no agradà a la junta del PP i fugiren molts de regidors, que formaren UM, per la qual cosa vaig haver de ser el cap de llista. Pel CDM es presentà Pere Amengual, i Jaume Perelló es presentà per UM. Després de moltes reunions, finalment formàrem pacte entre PP i UM i vaig ser el batle durant dos anys. Però al final de legislatura Perelló rompé el pacte. L'any 1995, Ramis es tornà a presentar i férem un pacte amb CDM que anà molt bé. Finalment, l'any 2003, no aconseguírem la majoria entre PP i CDM i governàrem en minoria fins a la moció de censura.

-Quin és el millor que moment que recorda?
-Haver estat batle dos anys, perquè és el millor que pot passar a un polític.

-I el pitjor?
-Els resultats de les darreres eleccions.

-Tot i que ja no serà polític, continuarà celebrant les famoses matances?
-Segurament no seran tan multitudinàries com aquests anys anteriors, però es continuaran celebrant.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris