nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

Zapatero es mostra confiat que hi haurà canvi de govern a Balears

Anima Antich perquè assoleixi «un bon acord» amb la resta de forces polítiques

74400

Antich i Barceló parlen amb Zapatero durant la reunió del comitè federal davant la mirada de Blanco i Chaves. Fotos. EFE/PSIB.

LL.P./AGÈNCIES. Palma.
El secretari general del PSOE i president del Govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, mostrà ahir la seva confiança que es produirà un canvi de govern a Balears encapçalat pel seu partit i, segons explicaren fonts socialistes, felicità el líder del PSIB, Francesc Antich, animant-lo a «aconseguir un bon acord» per a les negociacions obertes. Durant la reunió del comitè federal celebrada a Madrid, Zapatero s'aventurà a destacar que si es produeix la mateixa situació a Navarra i Canàries juntament amb Balears, el percentatge de població de l'Estat governada per executius autonòmics dirigits pels socialistes pujaria fins al 61'3 per cent, en una lectura en clau estatal dels resultats del 27-M.

En acabar la reunió a la seu socialista de Ferraz, Francesc Antich també es mostrà optimista, tot i que volgué destacar que encara «no hi ha res tancat». El líder del PSIB admeté ja públicament les negociacions obertes amb UM i el Bloc, «amb molt optimisme i il·lusió», perquè «és possible» que «hi pugui haver un resultat positiu». Antich afirmà que els socialistes «estan treballant molt» per constituir-se com l'opció real de govern a Balears, i que en les negociacions que s'estan realitzant «tots els escenaris són possibles» i que es troben «obertes». Sobre l'obstacle que està representant la governabilitat de l'Ajuntament de Palma per tal d'aconseguir un acord definitiu, afirmà que els socialistes «no renuncien a cap institució» i que totes es negocien de «manera global». Francesc Antich admeté que la propera setmana serà clau perquè es va acostant la data de començar a constituir-se les institucions, amb els ajuntaments en primer lloc.

El secretari general del PSIB, que encapçalà la delegació balear a Madrid integrada també per Francina Armengol, Joana Barceló, Ramon Socias, Margarita Nájera i Marià Torres, aprofità l'ocasió per «donar les gràcies» a la direcció federal del PSOE pel suport que li ha donat durant la campanya i en aquesta fase postelectorial. A la sortida del comitè federal, la candidat socialista al Consell de Mallorca, Francina Armengol, també es mostrà optimista per les «moltes possibilitats» que té el seu partit de governar a les principals institucions de les Illes. Per la seva banda, la candidata a la reelecció en el Consell de Menorca, Joana Barceló, apuntà a l'èxit aconseguit pels socialistes a la seva illa dins una forta campanya del PP «encapçalada fins i tot» per Jaume Matas.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris