algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

El Bloc adverteix els socialistes que no acceptaran acords tancats just amb UM

Armengol es reuneix amb Biel Barceló per posar-lo al corrent dels avanços en les converses

El Bloc també vol fer valer la seva presència en un hipotètic pacte entre l'esquerra i UM i, després d'uns dies de silenci i espera, ahir ja va avisar el PSIB que no acceptarà acords tancats entre els dos partits que duen les regnes de la negociació.

Després que ja hagin avançat les negociacions entre el PSIB i UM per formalitzar pactes a les diferents institucions, la candidata socialista al Consell, Francina Armengol, es reuní ahir amb el candidat autonòmic del Bloc i secretari general del PSM, Biel Barceló, per informar-lo del desenvolupament de les converses que es porten a terme.

Les converses se centren ara en els programes de govern i UM hi marcaria no només prioritats d'actuació, sinó línies intocables que afectarien, de retruc, les conselleries que podria controlar el Bloc i en què no tendria capacitat total per designar-ne els responsables.

Si Armengol informà de les negociacions, Barceló recalcà l'exigència del Bloc de ser present en els executius de totes les institucions en les quals hi hagi pacte i que aquesta presència sigui visible. La coalició pretén que la seva quota de poder respongui a la seva representació i entén que no només es representen a ells mateixos, sinó també el PSM de Menorca i a Eivissa pel Canvi.

Al mateix temps, el Bloc tem que les negociacions entre el PSIB i UM s'allarguin tant en algunes institucions, com Palma, que els deixi a ells sense marge de maniobra. Les negociacions a la capital continuen encallades, tot i que el consistori s'ha de constituir dissabte vinent. En aquest sentit, els progressistes ja han advertit que no volen ser comparsa de la resta i que no acceptaran pactes imposats.

Precisament avui, dues de les formacions integrants del Bloc, el PSM i Esquerra Unida, han convocat els seus màxims òrgans de decisió entre congressos per analitzar els resultats electorals sorgits del passat 27 de maig i abordar les negociacions de possibles pactes de governabilitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris