nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Matas es jugarà la carta de Palma per intentar convèncer els d'UM

Veu en la posició de Nadal el punt feble de la negociació amb el PSOE

Jaume Matas està disposat a cedir la governabilitat de l'Ajuntament de Palma al candidat d'Unió Mallorca, Miquel Nadal, per tal de convèncer els nacionalistes per establir un pacte que s'ampliï també a les altres institucions en joc: el Govern i el Consell de Mallorca.

L'oferta del president del PP no hauria de passar necessàriament per oferir els quatre anys de batlia a Nadal, també podria contemplar fórmules per compartir el càrrec i àrees de gestió municipals.

Tot i que Matas ha traslladat aquesta darrera setmana als seus que no pensava 'sacrificar' Catalina Cirer per poder establir un pacte amb UM, ara mateix només veu la possibilitat de cedir Palma per contrarestar l'avanç de les negociacions que s'estan produint entre els socialistes i els de Munar.

A més d'això, la posició del sector d'UM proper a Miquel Nadal, que en principi no sembla d'acord que un pacte amb el PSOE suposi cedir la batlia a Aina Calvo durant tota la legislatura, es contempla des de les files populars com el punt feble de les negociacions entre nacionalistes i socialistes.

A part d'això, fonts del PP mantenen que dins el partit es contempla que davant aquesta situació, en la qual ni Aina Calvo i ni Miquel Nadal cedirien davant els seus respectius partits, UM pugui arribar a establir diferents pactes segons la institució.

Fins ara totes les formacions han apostat perquè l'acord al qual s'arribi sigui global, per a la governabilitat de les tres institucions en una mateixa direcció. Malgrat això, PSOE i UM no avancen al mateix ritme quan parlen sobre Cort, i aquesta és la carta que jugarà Jaume Matas en la seva difícil situació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris