nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

«Confii en la seguretat espanyola per protegir els turistes britànics»

La primera visita oficial de la nova ambaixadora fou a Balears

«En absolut es considera Espanya com un país perillós per viatjar tot i el final de la treva anunciat per ETA». Així ho afirmà la nova ambaixadora britànica a Espanya, Denise Holt, que assegurà que confia en les forces de seguretat espanyoles per la «protecció dels turistes».

Tot i així, Holt, que trià Balears per a la seva primera visita fora de Madrid, assenyalà que la web del Ministeri d'Afers Exteriors del Regne Unit explica als ciutadans britànics «la nova situació a Espanya». En concret, hi diu que «hi ha una elevada amenaça de terrorisme. Els atacs podrien ser indiscriminats i incloure llocs freqüentats per emigrants i estrangers. Les autoritats espanyoles són completament conscients de l'impacte del terrorisme i prenen mesures per protegir els visitants, però s'ha d'estar alerta».

Sobre els efectes en l'arribada de turistes a Balears que pot tenir la possibilitat d'atemptats, la nova ambaixadora desitja que «no hi hagi incidents». I que malgrat que «Espanya és un país completament normal», s'ha d'informar els turistes que «han de pendre la decisió de les vacances conscients de la situació».

Holt visità dijous Eivissa i es reuní ahir a Palma amb el Delegat del Govern a Balears, Ramon Socias, i després amb el conseller de Turisme en funcions, Joan Flaquer. Assegurà que «les Illes seran per mi una prioritat com a ambaixadora». Per altra banda, agraí al Delegat «l'excepcional col·laboració» amb la Guàrdia Civil i la Policia Nacional. I recordà que són uns 60.000 els residents britànics a l'arxipèlag i més de 3 milions de turistes.

Avui tindrà lloc al Castell de Bellver una festa per celebrar el 80è aniversari de la reina Isabel II. Holt, que té pervist assistir-hi, espera poder conèixer allà les principals personalitats de la vida mallorquina i conèixer de primera mà les necessitats de la colònica britànica que resideix a les Illes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris