algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

La Marina Mercant i la Guàrdia Civil barrarà el pas als grumers

Madrid engega un pla per evitar que aquests animals arribin a la costa

A.MATEU/EFE.Palma.
El Consell de Ministres aprovà ahir una campanya per combatre l'arribada de grumers a les platges de les comunitats autònomes que es troben a la Mediterrània.

Aquest pla tindrà la col·laboració de la Marina Mercant i de la Guàrdia Civil per barrar el pas d'aquests animals que tant de mal poden provocar a la pell dels humans. «L'any passat, el Ministeri volgué dur a terme accions puntuals, però enguany ens hem decantat per elaborar un programa molt més ambiciós durant els mesos d'estiu i que s'implantarà a les comunitats de Catalunya, Balears, País Valencià, Múrcia i Andalusia», digué ahir la ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona.

Aquesta campanya també cercarà el treball conjunt amb les administracions autonòmiques, per tal d'unificar esforços i que la lluita pugui ser més efectiva. El pla preveu prevenir l'arribada a la vorera dels grumers, retirar-los en cas que hi arribin i desenvolupar una àmplia campanya informativa perquè els banyistes puguin fer front a la picada de la manera més ràpida possible.

Així mateix, el Ministeri posa a l'abast de tots els ciutadans una pàgina web (www.planmedusas.es) perquè qualsevol persona que observi estols de meduses a la mar en pugui informar l'Administració com més aviat millor. La campanya inclou també un sistema d'informació mitjançant la distribució de fullets i col·locació de cartells a les platges.

El nombre de grumers ha augmentat en els darrers anys. Els entesos asseguren que el canvi climàtic n'és el responsable. La pujada de la temperatura de l'aigua provoca que aquests animals es reprodueixin de manera més ràpida i que proliferin.

D'altra banda, la pesca recreativa abusiva ha fet minvar la població de la tonyina vermella, que és un dels seus predadors naturals i, en conseqüència, també ha fet que la població de grumers cresqués. A més a més, aquest pla, segons Narbona, ha de servir per aprofundir en el coneixement d'aquests animals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris