muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

La política, qüestió de família

Rafel i Bartomeu Gili, pare i fill, entraran al Consistori artanenc

No són família política. Són polítics de la mateixa família. Tenen experiència de compartir taula i debatre opinions. Però ara serà diferent. Davall un altre sòtil cuinaran unes decisions diferents, seran unes qüestions que aniran més enllà de les purament domèstiques.

L'Ajuntament d'Artà viurà un cas curiós. Rafel i Bartomeu Gili, pare i fill, formaran part del Consistori artanenc. No obstant això, ambdós hi han entrat com a regidors d'Unió Mallorquina.

L'augment de tres a cinc regidors ha fet possible que gairebé tot quedi en família, ja que Bartomeu es presentava com a número 5. El pare, Rafel, número u, serà probablement el batle d'Artà i tots dos compartiran legislatura. Són molts els que diuen que en veure el pare veuen el fill. S'assemblen en caràcter, en sentiments i també en la manera d'actuar.

Tot començà d'una manera natural. Així ho conten els protagonistes. «Vaig intentar de totes totes convèncer el meu pare que no es presentàs el 2003, ja que mai no havia estat en política i em semblava un altre món. Ara hi som tots dos, a la Sala». Així ho explicava Bartomeu, que afegí que «el meu pare m'ha donat l'oportunitat de conèixer i enganxar-me a aquest món en el qual quan t'hi fiques és fascinant. Et permet conèixer la informació de primera mà i d'una manera directa».

Segons Rafel Gili, «tenir el meu fill a l'Ajuntament serà molt més fàcil. No vull dir que desconfiï de ningú però crec que em sentiré que tenc més suport en tots els sentits». Ambdós estan convençuts que sabran diferenciar temes polítics de familiars. «Tenc molt clar que quan som a una reunió el meu pare és Rafel», comentava Bartomeu.

«Tenim moltes coses en comú i entendre'ns no ens costa cap esforç. No ens barallarem mai per temes polítics. Això queda clar» apuntà Rafel. Bartomeu tindrà un exemple en el seu pare. «Em sembla increïble el que ha aconseguit. Arribar a ser batle sense tenir gens d'experiència. A més, fou valent i va voler assumir la batlia», explicà Bartomeu, que definia «l'èxit» del seu pare «pel seu carisma. Perquè ha estat capaç d'arribar a tothom i ha atès tots els veïns amb independència del color polític».

Rafel i Bartomeu comentaren que han iniciat les converses amb la resta de formacions per formar un govern estable. L'experiència positiva amb el PSOE es podria repetir.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris